Mnogo se promenilo: Danas ove 3 stvari većina prvo primeti na vama kod upoznavanja, kaže psiholog

Stručnjaci za veze i odnose, kao  i mladi samci, sve više raspravljaju o tome koliko je teško snalaziti se u spojevima u modernom svetu.

Čak i s toliko aplikacija za upoznavanje, pomislili biste da će pronalaženje srodne duše biti jednostavno poput dodira.

– Udvaranje se više promenilo u posljednjih 10 godina nego u posljednjih 10.000 godina. Naši preci živeli su na farmi i bilo je puno dogovorenih brakova, a mi se danas ženimo da bismo ugodili sebi, a to radimo i preko interneta – kaže spisateljka i bioantropološkinja Helen Fišer.

Ona otkriva u to po čemu vas drugi prvo prosuđuju kada vas prvi put upoznaju:

1. Vaši zubi
– Vaši zubi mnogo govore o tome koliko imate godina i o vašem zdravlju – ističe Fisher.

Zapravo, dentalni identitet ukazuje na dob i pol, a škrgutanje zubima posebno ukazuje na psihološke i životne probleme i vaše osobine – na primjer, ako pušite, pijete previše kafe ili ako imate mnogo teskobe, frustracije ili ljutnje u svom životu, prenosi YourTango.

2. Vaša gramatika
– Vaša gramatika govori mnogo o vašem sociološkom poreklu i obrazovanju – kaže ona.

Mnoge pojedince odvraća loša gramatika ili ona na profilu za upoznavanja, i misle da niste vredni gubljenja vremena ako ne znate razliku između osnovnih pojmova.

3. Samopouzdanje
– Samopouzdanje mnogo govori o vašoj emocionalnoj stabilnosti – napominje Fišerova.

Ono što osećate prema sebi može uticati na vaše odnose. Ako se ne osećate dobro u svojoj koži, odnosno sami sa sobom, tada nemate pozitivne emocionalne energije koju biste mogli usmeriti na drugu osobu.

– Posedujemo brojne brze posebne veštine koje nam mogu pomoći kada nekoga sretnemo prvi put. Mozak je vrlo dobro izgrađen da odmah nekoga proceni – objašnjava Fisher, prenosi Your Tango.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

psihologupoznavanjezivot
Komentari (0)
Dodaj komentar