Na današnji dan umro je jedan od najvećih umova 20. veka

Jedan od najvećih umova 20. veka, srpski naučnik – Nikola Tesla, umro je na današnji dan, na Božic 1943. godine, a njemu u čast 12. januara će u hotelu Njujorker na Menhetnu, u kome je proveo poslednjih desetak godina, biti održana Konferencija u organizaciji Tesla naučne fondacije iz Filadelfije.

Na toj godišnjoj Konferenciji, koja se odžava uz podršku Generalnog Konzulata Srbije u Njujorku govoriće, kako je Tanjugu rečeno, više od 20 učesnika iz SAD, Kanade, Srbije, Meksika i Hrvatske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nikola tesla
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Kojeimedadam

    SRAMOTA šta radite na Božić … 🙄

  • Anonimni

    Pa ko od velikana srpskih nije bio ispljuvan, pa cak i ubijen ? Djokovica smo odmah ispljuvali cim se povredio, Divca totalno omalovazili, Djindjica velikog prvo ubili, pa ga onda proglasili kriminalcem … Nista to nije cudno, kad vidite onog djilkosa seoskog Dacica, seksualnog zavisnika Vulina i na kraju funjaru lopovsku i lazovsku, koju smo ne znam ni sam kako izabrali za presednika

  • bambi

    Srpski naucnik? Sada kazete srpski naucnik, a kada je mucenik trazio od iste te Srbije samo malo para za svoj naucni eksperiment, pljunuli ste ga. More sram da vas bude. Samo jos jednom da cujem da ste rekli srpski naucnik. Kako vas nije sramota i stid.