Na razgovoru za posao dobio neobično pitanje koje nije očekivao. Kako biste vi odgovorili na njega?

Svako ko je imao iskustva sa intervjuom za posao zna da je to najčešće proces u kojem mogu biti postavljena najrazličitija pitanja kako bi se poslodavac uverio da je baš ta osoba idealan kandidat za posao.

Jedan korisnik Redita na toj je društvenoj mreži podelio svoje iskustvo intervjua na kojem mu je poslodavac postavio pitanje koje ga je zateklo.

Naime, na intervjuu bio je upitan pridržava li se “striktne veganske” ishrane na radnom mestu.

Kao dokaz da se radi o stvarnom uslovu, kandidat je na Reditu podelio je i fotografiju ekrana na kom se vidi komunikacija putem mejla između njega i poslodavca, koji je postavi nekoliko pitanja mladiću, a četvrto pitanje je glasilo:

“Naša su radna mesta striktno veganska. Ne morate da budete vegan izvan posla, ali treba da ponesete veganski ručak i biljno mleko koji možete jesti na licu mesta ili možete ručati van mesta rada. Možete li potvrditi da se slažete s ovim?”.

Korisnici Redita su se zabavljali u komentarima, kojih sada ima preko 11 hiljada, a mišljenja je bilo različitih: od ljutnje, pa do sugestija kako ovo može biti izvrsna prilika za isprobavanje novih ukusnih stvari, prenosi Novi list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pitanjerazgovor za posao
Komentari (0)
Dodaj komentar