Najpoznatiji neradnik na svetu, dobro zarađuje tako što – ne radi ništa (video)

Za samo dve godine, Sodži Morimoto je od još jednog nezaposlenog muškarca u Tokiju postao japanska slavna ličnost, sa više od 270.000 fanova na Twitteru, nastupima na nacionalnoj televiziji, intervjuima u časopisima, pa čak i sopstvenim knjigama, prenose mediji.

To je prilično iznenađujuće, s obzirom na to da je Sodži svoj uspeh izgradio na usluzi koja od njega zahteva da u osnovi ne radi ništa drugo nego upoznaje slučajne ljude, sluša njihove priče ili samo fizički bude uz njih, odnosno da bude prisutan u datom momentu.

U osnovi on se “iznajmljuje” strancima, unapred im dajući do znanja da ne može ništa drugo nego da jede, pije i mota se oko njih u njihovoj blizini.

Sodži Morimoto je bio uzoran student. Vredno je radio, stekao dobre ocene i magistrirao fiziku na prestižnom univerzitetu u Osaki. Zaposlio se kao urednik knjiga u izdavačkoj kući, ali 2017. godine, posle tri godine u kompaniji, dao je otkaz, shvatajući da to nije karijera koju on stvarno želi.

U avgustu 2018. godine, Sodži je objavio svoju revolucionarnu uslugu svetu, putem sada već poznatog tvita. Pod naslovom “Ljudi koji me iznajmljuju“, u osnovi je pisalo da je bio dostupan svima kojima je neko bio potreban za razne osnovne zadatke, poput gledanja cveta trešnje, slušanja ili samo fizičkog prisustva. Klijentu se naplaćuju samo troškovi prevoza i hrana ili pića (ako ih ima).

Njegova ideja brzo je postala popularna na društvenim mrežama, a pre nego što je to znao, preplavili su ga zahtevi potpuno nepoznatih ljudi. Broj njegovih pratilaca na Twitteru porastao je sa nekoliko desetina na preko 170.000 za godinu dana i sada iznosi više od 270.000.

Kako je njegova popularnost rasla, počeo je da dobija zahteve od TV mreža, časopisa i to je donosilo još više posla.”Mr. Rental” kako sebe naziva od kuće odlazi oko 8.30 sati i vraća se tek u 22 sata.

Sodži objašnjava da se njegovi zadaci mnogo razlikuju. U nedavnom tvitu detaljno je opisao zadatak u kojem ga je čovek koji drži hotel pozvao u isti jer je želeo nekome da ispriča o svom hobiju, pa ga je Sodži jednostavno slušao tri sata.

A jedna žena zamolila da je prati dok je podnosila izveštaj o razvodu, jer je bila usamljena i nije imala nikoga drugog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

neradnikzarada
Komentari (0)
Dodaj komentar