Nanosi veliku štetu: Stručnjak tvrdi da je ovo najgori položaj za spavanje

Znate li da poza u kojoj spavate ima najveći uticaj na to kakvi se budite ujutru pa ste zbog toga neispavani i razdražljivi i nakon osam sati sna? A još gore je što neki položaji spavanja mogu naneti trajnu štetu na naše zdravlje.

Džejms Lenhart postao je viralan na TikToku prošlog meseca kada je rekao svojim pratiocima da bi trebali da izbegavaju ležanje na stomaku preko noći.

@levitex

The worst sleeping position award goes to… stomach sleeping👎 #tummysleeper #badhabits #stomachsleeper

♬ original sound – Levitex

U videu koji je prikupio više od 3.7 miliona lajkova Džejms je demonstrirao položaj koji uključuje povlačenje jednog kolena prema stomaku, dok su ruke postavljene sa strane jastuka.

„Rotiraš vrat, uvijaš ga. Podižeš glavu i boriš se protiv svih prirodnih krivina svoje kičme. Stiskaš svoje pršljenove, a to rezultira bolovima u vratu i leđima“, rekao je stručnjak za držanje tela.

Potom je upotrebio model kostura kako bi pokazao efekte popularnog položaja za spavanje na telo.

Mnogi su u komentarima ispod snimka, koji ima preko 55 miliona pregleda, priznali da im je to zaista najdraži položaj za spavanje, ali da osećaju posledice.

„Neću lagati, nakon godina spavanja u toj pozi, imam problema s vratom“, stoji u jednom od komentara.

Lenhart je naknadno objavio video u kojem je pozvao ljude da spavaju na boku, ali da između kolena i gležnjeva stave jedan jastuk, a drugi prigrle na grudi.

@levitex

Replying to @polliprissipnts How to transitoon from awful front sleeping to beautiful side sleeping 🙏🏻

♬ original sound – Levitex

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

najgoripoložajspavanje
Komentari (0)
Dodaj komentar