Nemojte jesti hranu iz mikrotalasne pre nego što uradite jednu važnu stvar

Mikrotalasnu svi volimo da koristimo jer se hrana u njoj jako brzo priprema, pa tako u par sekundi ostatke jučerašnjeg ručka možete pretvoriti u ukusan i topao obrok.

Ipak, dok vam mikrotalasna može uštedeti vreme, tu je prisutan i određeni rizik. Pre nego što pripremite iduće jelo u mikrotalasnoj, pripazite da ne ponavljate jednu čestu grešku koja bi mogla da vas košta zdravlja, a na nju upozoravaju stručnjaci iz Američke agencije za bezbednost hrane.

Ako pripremate hranu u mikrotalasnoj, morate je povremeno i okretati kako bi se ravnomjerno zagrejala, pa ako vaša mikrotalasna nema opciju da se posuda u njoj sama okreće onda to uradite sami kako ne biste jeli sirovu hranu.

Ipak, postoji još jedna puno važnija stvar, a to je da ostavite obrok da malo stoji u zatvorenoj mikrotalasnoj nakon što je program gotov kako bi se dovršio proces kuvanja, a ako to ne uradite, namirnice bi mogle da ostanu sirove.

Koliko hrana mora nakon kuvanja da stoji u mikrotalasnoj zavisi od namirnica koje pripremate, a prema stručnjacima hrana kao što je hleb i malo povrće treba da odstoji kratko, dok je mesu potrebno ipak više vremena. I na samim proizvodima može biti istaknuto koliko je vremena potrebno da hrana odstoji pa pre pripreme pročitajte.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hranamikrotalasnapodgrevanje
Komentari (0)
Dodaj komentar