Nikako ne bi trebalo da spavate bez odeće dok traju vrućine, evo zbog čega, objašnjavaju stručnjaci

Dolazi toplotni talas, a zbog vrućine možda ćete da poželite  da potpuno odbacite pidžamu i donji veš. Međutim, stručnjaci kažu da spavanje bez ičega na seSapbi zapravo može da pogoršate stvari.

Lekar Sofi Bostok, stručnjakinja za spavanje, rekla je: ‘Videla sam mnogo saveta o spavanju bez odeće.’

– Ali to neće pomoći jer ono što vam se može dogoditi je da se na vama skuplja znoj koji onda ne pokupi upijajuća odeća nego ostaje na telu koje se zbog toga ne može hladiti – objašnjava.

– Dakle, nošenje pamučne pidžame, ili bilo čega što ‘skida’ znoj s tela, možda je bolje nego biti potpuno go – dodaje ona za  britanski Sun.

– Razlog zašto imamo toliko poteškoća sa spavanjem kada je vruće je to što se oslanjamo na hlađenje telesne temperature kao poticaj za spavanje – objašnjava doktorica Bostock.

Sofi je također rekla da su istraživanja pokazala da kad god dođe do velikog porasta temperature, obično manje spavamo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

spavanjetoplotni talasvrucine
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • gordana.

    Meni je uvek prijatnije u odeci koja je pamucna i ne steze i nema veze sa nezadovoljstvom tela niti stidom iako znam da je to usvojena civilizacijska tekovina i da nije mozda u skladu s prirodom .A da ne pricamo da je i nastala prvo intimno rublje iz higjenskih razloga.Nase babe nisu imale donji ves ni brushaltere ali su podnosili infekcije cuteci i zato nemamo pravo shvatanje o teskim uslovima koje su stoicki podnosile.