Njegov nesnosni prijatelj ostaje kod vas

To što volite svog partnera ne znači da morate voleti i sve njegove prijatelje. Nekada se može desiti da neki od njegovih prijatelja, osoba koja vam je antipatična, treba da ostane zajedno s vas dvoje na nekoliko dana – evo šta bi moglo da pomogne da to "preživite".
Teško je direktno odbiti da taj čovek, ako je iz drugog grada, provede nekoliko dana u stanu koji delite s partnerom, osim ako fizički za njega nema mesta ili je iz nekog drugog razloga nemoguće da ga ugostite, ali bi dobro bilo unapred se dogovoriti o nekim pravilima, kako to "gostovanje" ne bi dovelo do većih sukoba s partnerom i poremetilo vam vezu.
Unapred se dogovorite koliko dugo tom prijatelju dopuštate da ostane – ne morate se bukvalno pridržavati pravila da je svakog gosta za tri dana dosta, ali ne treba ga pustiti ni da se useli kod vas. Dogovorite se i šta ćete očekivati od tog gosta, jer vaša kuća nije hotel pa da ga uslužujete. Izuzev ako ostaje samo dan-dva, sasvim je normalno da od njega tražite da pomogne oko spremanja jela (ako ume), oko pranja sudova, da počisti za sobom (ne za vas dvoje, ali za sobom da)… I recite gostu šta se od njega očekuje.
Tokom posete ponašajte se "kao u svojoj kući", odnosno onako kako se i inače ponašate. Ne mislimo baš na predigru na kauču dok on gleda, ali ako vi i vaš partner kuvate zajedno, ili prošetate nakon večere, zovete jedno drugo nadimcima, nastavite sa svim tim i pred gostom. Nema razloga da ne nastavite – a ako prekinete s uobičajenim aktivnostima dok vam je gost tu, osećaćete se loše i, sasvim verovatno, osećaćete zlovolju prema voljenoj osobi. A pre nego što odete na spavanje, umesto još malo vegetiranja ispred televizora, povucite se u sobu koju delite s partnerom i nasamo razgovarajte s njim, ili se mazite, ili šta već poželite – tako ćete imati i bliskost i privatnost.
Ako će poseta biti iole duža, ne ustežite se da nastavite s uobičajenim navikama, kao što je odlazak na kafu sa prijateljicom, treniranje ako nešto trenirate, i slično. Tako ćete manje osećati da vam je ceo život poremećen. Samo, ako ćete večerati negde drugde, a gost je zadužen za pripremanje večere, obavestite ga o tome na vreme, da ne bi pripremao hranu i za vas i čekao vas.
Nije uvek moguće sprovesti ovakva pravila, ali pokušajte koliko možete, i trebalo bi da lakše podnesete neželjenu posetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

antipatijeprijateljiveza
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Meni je ovo baš slatko, podsjeća me na jedan davni film „Seks, laži i video trake“.