Objavljena lista najpopularnijih pića po zemljama: Evo šta Srbi vole najviše da popiju

Verovatno ćete pretpostaviti koje je omiljeno piće u Srbiji, ali iznenadiće vas da isto vole da popiju i zemljama u regionu.

Srbima je omiljeno piće rakija, koja je u omiljeno alkoholno piće i u Hrvatskoj uz pelinkovac, a popularnu rakiju vole da piju i u Albaniji, Bugarskoj i Bosni i Hercegovini. Uz rakiju se za Bosnu i Hercegovinu još navodi i kafa.

Ko voli kafu i čaj

Kafa je najpopularnije piće i u Alžiru, Etiopiji, Saudijskoj Arabiji, Australiji i SAD-u gde se uz kafe navodi i Coca Cola.

Čaj se najviše pije u Kini, Indiji, Turskoj i Velikoj Britaniji, ali i Japanu gde je uz čaj popularno i tradicionalno piće sake. Na Tajvanu je najpopularniji „bubble tea“, a u Egiptu crni čaj.

Rum je izbor na Antigvi i Barbudi i u Venecueli, vino u Argentini, pivo u Belgiji, mojito i cuba libre na Kubi, a sajder od jabuke i džin u Engleskoj. Francuzi preferiraju šampanjac i crveno vino, Nemci lager, Grci uzo, Mađari voćnu rakiju palinku, a Irci poznato pivo Guinness.

Tekila je najpopularnije piće u Meksiko, votka u Poljskoj, a piña colada u Portoriku. Sangrija je na prvom mestu u Španiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

alkoholnajpopularnijepiće
Komentari (0)
Dodaj komentar