Odagnajte NOĆNE MORE jednom dirkom na KLAVIRU

Koristeći neinvazivne tehnike za manipulisanje našim emocijama, moglo bi biti moguće smanjiti jezive užase koji muče naš san.

Istraživanje sprovedeno na 36 pacijenata kojima je dijagnostikovan poremećaj noćnih mora pokazalo je da kombinacija dve jednostavne terapije smanjuje učestalost njihovih loših snova.

Oni su pozvali volontere da opišu svoje najčešće noćne more u pozitivnom svetlu, a zatim im puste zvuk povezan s pozitivnim iskustvima dok su spavali.

Nakon što su učesnici studije 14 dana ispunjavali dnevnik snova i spavanja, svi su volonteri dobili jednu IRT sesiju. U tom je trenutku polovina grupe prošla TMR sesiju, stvarajući vezu između pozitivne verzije njihovih noćnih mora i zvuka. Druga polovina služila je kao kontrolna grupa, zamišljajući manje užasnu verziju noćne more bez izlaganja pozitivnim zvukovima.

Obe grupe dobile su slušalice za spavanje koje bi reprodukovale zvuk – klavirski akord C69 – dok su spavale, svakih 10 sekundi tokom REM faze spavanja kada su noćne more najverojatnije nastupile. Ovaj akord pokazao se kao spasonosno rešenje za mnoge. Noćne more nisu prestale, ali su, na neki način, bile stišane.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

klavirnoćne moreterapija
Komentari (0)
Dodaj komentar