Oduševila ceo svet: Devojka na Instagramu razotkriva sav lažni sjaj savršenih fotografija

Džordži Klark, koja ima više od 700 hiljada pratilaca na Instagramu, na društvenim mrežama redovno objavljuje fotografije na kojima prikazuje razliku između “običnih“ i “lažnih“ fotografija, prenosi The Sun.

Naime, ova devojka želi da pokaže kolika je razlika između njenog stvarnog tela i onog koje namešta za društvene mreže i time upozori na ozbiljan problem koji negativno utiče na mnoge devojke i dovodi do manjka samopouzdanja.

U poslednjoj objavi pokazala je dve fotografije. Jednu na kojoj je njeno telo skriveno u senci i na kojoj su vidljive male rupice na butinama i zadnjici. Takođe je imala normalan, opušten stav. Na drugoj fotografiji, onoj na suncu, njezina se koža čini glatka i skoro savršena. Razlika je bila u tome na koji način je bila okrenuta prema suncu.

Kako bi dodatno objasnila razliku, napisala je: „Kada je kamera sa strane i pod niskim uglom, okrenuta prema senci, znači da najoštriji deo svetla pada na vaše telo. Kada se direktno okrenete sunčevoj svetlosti, a kamera snima sa strane, ona omekšava kožu i stvara efekt senke pa mišići izgledaju tonirano.“

„Ovo je snimljeno u razmaku od pet sekundi jedno od drugog, potpuno isto telo pod različitim svetlom. Svetlo ima ogroman uticaj na izgled naših tela na snimcima, zato nemojte da vas zavara kada vidite fotografije na kojima osoba izgleda besprekorno”, dodala je.

Tada je priznala da bi se pre, kada su je ljudi fotografisali iz lošeg ugla, uzrujala i sate provodila u agoniji razmišljajući kako bi mogla da promeni svoje telo, a objavu je zaključila zamolivši svoje pratitelje da prestanu da se upoređuju ​​s influenserima na Instagramu.

Mnogi su joj u komentarima zahvalili što je bila iskrena i podelila da i ona ima celulit kao i svi ostali. „Ti si najiskrenija žena na Instagramu”, komentarisala je jedna korisnica, dok je druga dodala: „Hvala što ste ovo pokazali! Izgledate neverovatno.”

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fotografijeinstagramrealnost
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zglobni Skoč

    Ma sve je jasno odavno, ima milion dokaza o tome.Sve su to one nesigurne kompleksašice koje moraju uvek da se nešto dokazuju zbog samo sebi poznatim razlozima, ali ti kompleksi im i dalje ostaju i prelaze u neku vrstu neizlečive bolesti i opsesije.Takve sam oduvek izbegavao, čak i kad nije bilo ni interneta ni ovih bolesnih „društvenih mreža“.