Okrutno: Tajni snimak dve medicinske sestre, smeju se dok pacijent umire (video)

Tri godine od nesrećnog događaja tajni snimak raskrinkao je dve okrutne medicinske sestre koje su odbile da pomognu muškarcu koji je umirao u centru za rehabilitaciju, prenose mediji u regionu.

Na snimku se vidi kako je veteran Drugog svjetskog rata vikao u pomoć jer nije mogao disati. Medicinske sestre nisu učinile ništa da mu pomognu i spasu život, smejale su se dok su (kao) pokušavale namestiti respirator.

Porodica 89-godišnjeg Džejmsa Dempsija (Jamesa Dempseya) iz Vudstoka podnela je tužbu protiv Centra za zdravlje i rehabilitaciju još 2014. godine i prema njihovoj izjavi nagodili su se s Centrom.

Međutim, televizijska kuća WXIA-TV tvrdi da sestre koje su se smejale umirućem čoveku i nisu mu pomogle nisu dobile otkaz, odnosno izgubile licencu sve do ove godine kada je TV stanica poslala snimak iz doma za njegu Udruženju negovatelja. Jedna od sestara na saslušanju je rekla da je čoveka pokušavala da oživi dok ne stigne prva pomoć, međutim na snimku se vidi da ona nije pokušavala ništa.

Nakon što je video objavljen, priznala je grešku, a obe nemarne medicinske sestre ostale su bez licence za rad, piše Business Insider.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

medicinska sestrarehabilitacijaumiranje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • aron cohen

    garbich nigerien