Ona ne jede i tvrdi da se može živeti od vazduha i tečnosti (foto)

Odra Ber, 25-godišnjakinja iz Mineapolisa, praktikuje „breatharianizam“ i tvrdi da energiju potrebnu za život dobija iz disanja i vežbanja.

Ona takođe izbegava konzumiranje bilo koje čvrste hrane i veruje da je disanje dovoljno da održi nivo energije. Njen najduži post trajao je čak 97 dana.

Odra svakodnevno radi vežbe disanja u trajanju od jednog do tri sata i samo povremeno jede čvrstu hranu s porodicom i prijateljima.

Njeni obroci sastoje se od čajeva, smutija, voća, povrća i – vazduha.

Odra je ovaj način „ishrane“ počela da praktikuje pre osam meseci i tvrdi da joj ovakav život donosi zdravlje i sreću. Kaže da obožava prirodu i sunce, a „njena okolina je ono što je čini najopuštenijom, energičnijom i zdravijom“.

– Ne bih preporučila nikome da posti bez prethodnog učenja o duhu. Hranu možete doživeti i kroz vreme u prirodi, sunčanje, stvaranje i igranje – rekla je Ber.

Za sada nema naučnih dokaza koji podržavaju ovaj vid ishrane, međutim lekari i nutricionisti kažu da šteti organizmu ukoliko se dugo sledi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dijetaisranavazduhzivot
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • bambi

    Ovo je super. Ovo je poruka vlasti narodu. Netreba nam ni minimalac. Ne treba ni da stedimo. Ne treba ni od usta da odvajamo. Ne treba ni po kontejneru vise da ceprkamo. Dovoljno je da udisemo vlagu kroz nos i dupe i da zamisljamo kako smo siti. Sve sto imamo dajmo drzavi, funkcionerima, odbornicima, partijasima, vlasnicima firmi, tajkunima, daj mo, neka oni imaju na pretek, neka budu siti i puni para. Jer ako znam da oni imaju, onda mogu mirne duse, ne brinuci za njih da idem da spavam i da sanjam. Nemojte da jedete, nemojte da pijete, nemojte da gledate, da mirisete, da spavata. Samo kao paraziti buljite u jednu tacku i bicete heroji ove nacije. Budite izdresirani, slusajte vodje, ako treba, umrite za njih, dajte zivot bez razmisljana. Odreknite se penzije. Sta ce vam penzija kad s njom mozemo pomoci stranke koje nisu presle cenzus. Odreknite se zdravstva. Niste bolesni, zamislite samo da niste bolesni i necete biti bolesni. Nemojte ni da spavate. Sto bi ste spavali? Dok radite spavajte jednim okom. Zasto da spavate. Kada umremo, naspavacemo se. Budite poslusni. Slusajte one koji su na vlasti. Oni nam najbolje misle. I zato, nek nam zivi zivi rad!

  • Adolf

    Dajte nju ovamo da radi kod privatnika,poješće i mastan džak.

  • Anonimni

    Naravno da može. Evo ja na primer. Živim od vazduha ceo život.

  • Vladimir

    Bolje da umrem sit nego gladan