Ova žena izbacila je jedno piće iz ishrane i skinula 25 kilograma (foto)

Džema Rej, 40-godišnja Britanka godinama se borila sa viškom kilograma i isprobala je skoro sve dijete. Mama jednog deteta žarko je želela da smrša, ali nikako nije uspevala da dođe do željenog rezultata. Porodila se 2010., šest godina kasnije doživela je nervni slom i do 2019. ugojila se 30-ak kilograma.

„Sada znam da sam hranu koristila kao mehanizam da se lakše nosim sa stresom, anksioznošću i depresijom. Došla sam do tačke kad više nisam znala što da uradim da postanem stara ja. Isprobala sam svaku dijetu, nosila pojaseve za mršavljenje, isprobavala tablete i čajeve, čistila se sokovima. Svaki put sam si zacrtala datum koji će označiti kraj režima, a onda sam se vraćala starim navikama“, ispričala je za britanski Ekspres.

Onda je shvatila da mora da prestane da konzumira alkohol.

„Imao je negativan uticaj na moje mentalno zdravlje i terao me da pravim loše izbore po pitanju hrane“, kaže.

Osim toga, počela je dosledno da trenira i prestala da tera sebe da pojede sve s tanjira. To je navika koju su joj usadili roditelji u detinjstvu. Sada je jela dok ne bi osetila sitost.

„Jednostavno sam postavila granice. Moj život se drastično promenio i danas se osećam odlično. Skinula sam 25 kilograma. Odricanje od alkohola bila je najbolja odluka koju sam mogla da donesem. Uopšte mi ne nedostaje. Slobodna sam, puna energije, spavam, strpljivija sam i tolerantnija i imam više samopouzdanja. Srećnija sam“, ističe.

Džema sada konačno ima novu odeću manjeg konfekcijskog broja. Stare pantalone je ostavila kao uspomenu na period života kroz koji ne bi volela da ponovo prolazi.

„Bilo je naporno, ali isplatilo se“, zaključila je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dijetamrsavljenjepiće
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zglobni Skoč

    Čista antireklama u zna se koje svrhe.Ali ne vredi vam.Ja i dalje jedem sve živo, i pijem radžu u normalnim količinama, i ne gojim se.A nisam imao ni nervni slom, naravno.Ovi englezi su krš, nemaju pojma niti ih treba uzimati kao primer za bilo šta.