Ovaj čarobni napitak smo svi zaboravili, a pun je gvožđa i štiti od prehlade

Ako vas je uhvatio jesenju umor i nemate koncentraciju – tu je kakao koji podstiče pažnju, koncentraciju i pamćenje. O ovome ništa nismo znali, ali nutricionistkinja Sara Sušec otkrila je u čemu se zapravo radi.

Prema njenim rečima, kakao pomaže u poboljšanju raspoloženja, smanjenju stresa i podržava zdravu funkciju srca. Kakao je izvor magnezijuma, gvožđa i vlakana! Sadrži i veliki broj antioksidanasa koji štite organizam od slobodnih radikala i jačaju imunitet. Zbog malog udela šećera i zbog toga što deluje stimulativno na pankreas i na lučenjie insulina preporučuje se osobama sa dijabetesom za regulaciju šećera u krvi.

Efikasna je terapija kakao prahom protiv anemije – malokrvnosti jer je bogat gvožđem. U kombinaciji sa medom kakao popravlja narušenu krvnu sliku, leči anemiju i stomačne tegobe.

Sastojci:

Jedna kasicica kakaa,

250ml biljnog mleka bez dodatog šećera ili vode,

malo cajlonskog cimeta,

pola kasicice agave po zelji.

Priprema:

Sve sastojke sjediniti i skuvati. Sačekati da se malo ohladi i popiti. Može se koristiti i u trudnoći. Takođe, s obzirom na to da je bogat potrebnim vitaminima i mineralima, može se koristiti kod različitih dijeta i za mršavljenje.

Kakao reguliše probavu, rad želuca i pruža osećaj sitosti, pa smanjuje potrebu za unosom hrane. Iz tih razloga značajan je za regulaciju telesne težine, prenosi Blic žena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

anemijakakaonapitak
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Caca

    Ranije nije bilo agave i ta čuda što spominjete,nego se ugreje mleko obično kravlje doda se kakao i ned ili šećer i eto tako se koristilo a mi deca tada srećna.

  • Anonimni

    Ako koristis obicno mleko puno je jeftinije od biljnog kako bi potrosili pare ja kuvam sa mlekom

  • Vesna

    Ali je loš za jetru

  • Anonimni

    A sta fali da se napravi u obicnom mleku, sa medom?