Ovaj saobraćajni znak viđate često, a ni najbolji vozači ne znaju šta on predstavlja

Vozači se često susreću sa saobraćajnim znakovima koje ne poznaju, zaboravili su ih ili ih jednostavno nikada nisu ni naučili. Jedan od tih znakova je i znak koji predstavlja prestanak zabrana i ograničenja.

Znakovi pružaju učesnicima u saobraćaju potrebna obaveštenja o putu kojim se kreću, nazivima mesta kroz koja prolaze i udaljenosti od tih mesta.

Takođe, daju informacije o prestanku važenja znakova izričitih naredbi kao i druga korisna obaveštenja.

Ovaj znak predstavlja prestanak zabrana i ograničenja, zapravo označava mesta na putu odakle prestaju da važe odgovarajuća ograničenja i zabrane, koje su pre tog mesta uspostavljene saobraćajnim znakovima zabrane i ograničenja, postavljenim na tom putu, prenosi Srbija Danas.

Bilo da je u pitanju ograničenje brzine, zabrana preticanja, itd… sve to prestaje nakon ovog znaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

saobraćajni znakvozacizanimljivostiživot
Komentari (12)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Vi sve znate.Pa svaki vozac pa i pocetnik treba da zna sta ovaj znak znaci.Bas ste pametni,mada ovaj vas znak i ne postoji tako da ne zbunjujte ovaj narod.

    • Dragoljub

      Ovakav znak sa ovim bojama ne postoji.

  • Darko

    Moram vas razočarati ali znak koji ste prikazali na slici ne postoji. Znak za prestanak svih zabrana obeležava se sa belim krugom i četiri kose linije. Na ovaj znak možete često naići i nalazi se na izlazima skoro svih naseljenih mesta, kao i na mestima gde se ukazuje na neku zabranu. Verujem da 90% vozača zna šta znači. Ako ste ovim hteli da skupite klikove i koji komentar, moram vam čestitati, uspeli ste. Pozdrav.

  • Inst. B u odlasku

    ….zašto mislim da „jedno područe“ (od najvažnijih) iz „,oblasti saobraćaja “ zaslužuje (opravdano) veliku pažnju a o tome se uglavnom (iz nekog razloga) ne piše….instruktor B u odlasku..poz iz Bayern

    • Nedeljko

      Prestanak svih zabrana

  • Anonimni

    Ako neko od vas ne zna ,ne treba odmah o tome da pise kao o svetskom cudu! Postoje atvarno reko korisceni znakovi na koje treba da se obrati paznja.Ovaj spada u osnove poznavanja saobracajnih znakova!!!

  • Anonimni

    Vecu glupost nisam procitao. Svaki,makar i priuceni vozac zna sta oznacava ovaj znak. Dajte nesto teze,ne brukajte se.

  • Branko Vujicic

    Taj brko sto nam propisuje saobracajne znakove i testove za vozacki je mentalno retardinjo

  • Darko

    Ajde?

  • Sreten

    Iš koko i jaje snesi,tamo gde ćete i boraviti kljucati po travi,ne po asfaltu užarenom.

  • Sreten

    A gde ima u Srbiji taj znak ,mudracu. Iz Srbije. Nemate ni pravoj puta , Kinezi rešavaju puteve .Kinezi se i voze i trguju prodaju vam robu koja ne vredi i cent a uzmi dinar i to onaj zlatni dinar .setite se sbčine .

    • Homer

      Znak prestanka zabrane i ograničenja može se videti svakih par kilometara izvan naselja. Biće da niste videli puta nekih pola veka. A otprilike i toliko minimum niste bili van zemlje i saznali kakva je Kona velesila u svim oblastima. Smešno