Ove stvari su milionerima besplatne i pored ogromnog bogatstva

Pojedini svetski poznati milioneri, i pored ogromnog imetka, neke stvari dobijaju besplatno.

1. Hrana i piće 

Bil Gejts , jedan od najbogatijih ljudi sveta, ponosni je vlasnik zlatne „McDonaldsove“ kartice koja mu omogućava da jede u bilo kojem fast fud restoranu ovog lanca na planeti potpuno besplatno.

S druge strane, američki režiser Džordž Lukas nikada nije gladan u gradu u kojem postoji lanac restorana „Burger King“. Poznati restorani daju ovu privilegiju slavnim i bogatim ljudima, ali insistiraju da se o prestižnim karticama ne priča pa potpuna lista njihovih vlasnika nija poznata.

2. Luksuzni predmeti i putovanja 

Dodele nagrada i premijere filmova odličan su poligon za promovisanje novih luksuznih predmeta. Ne čudi zato što se bogatima i slavnima daju torbe pune poklona ogromne vrednosti.

Na dodeli Oskara, na primer, njihova vrednost je dosezale i do 168 hiljada američkih dolara, zbog čega se proširila krilatica da niko nije gubitnik na gala večeri Američke akademije. Pre nekoliko godina u „kesicama“ se nalazio vaučer za jednogodišnji najam luksuznog automobila Silvercar Audi, bicikl vredan 1.200 američkih dolara, besplatano putovanje u Italiju i slične pogodnosti.

3. Ekstremna iskustva 

Rezervaciju za komercijalni let u svemir može da priušti samo mali deo svetske populacije. Ipak, neka uzbudljiva iskustva najbogatiji pustolovi mogu dobiti besplatno. Kada svetski „mudraci“ smisle neku novu inovaciju – milioneri i milijarderi su prvi koji to besplatno mogu da isprobaju.

Ričard Brenson ljubitelj je ekstremnih sportova, pa ne čudi da je među prvima koji isprobava nove rekvizite i vozila za adrenalinsku pustolovinu poput prenosne rakete-letelice džetpek. Ovaj bogataš, ‘težak’ oko 4 milijarde dolara, voli i kajtsurfing, vožnju balonom na vrući vazhud, a u svom posedu ima i privatnu podmornicu, prenosi Cdm.me.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bogatašiprivilegije
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Imaju pravo i da se obrate za pomoc Centrima za socijalni rad. Oni obozavaju i siromasne i bogate. Od siromasnih uzimaju na dobro razradjene finte. Naime, kazu im, mi cemo vama izdejstvovati jednokratnu pomoc npr. 50.000 dinara a vi od tih para onda bez ikakavih pitanja uplatite na racun 20.000 dinara. Takose iz kase izvlaci lova. Sto se bogatih tice, od njih uzimaju i sakom i kapom preko donatorstva, humanitarnih akcija, uplata za renoviranje zdanja bitnih za drustvo i slicno.