Ovo je najbolji trik za štednju: Upamtite jedan savet i uvek ćete imati gomilu novca

Saveti za štednju nikada nisu na odmet, pogotovo kada imate mnogo troškova oko porodice i dece 

Jedan od odličnih načina uštede novca na impulsivnim kupovinama stvari koje vam nisu preko potrebne jeste odlaganje kupovine od 30 dana.

Naime, svaku nepotrebnu kupovinu prebacite na 30 dana kasnije, pa ako i dalje zaista budete želeli tu sitnicu, tek je tad priuštite, nakon što ste razmislili.

Ako potpuno zaboravite na tu kupovinu ili odlučite da se ne isplati, uštedećete novac koji ste zamalo bespotrebno bacili.

Čekanjem na kupovinu dozvoljavate sebi da vam izblede emocije koje ste doživeli kad ste videli neki proizvod. Tako će se vremenom i vaš poriv za impulsivnim kupovinama smanjiti i više ćete obraćati pažnju na što trošite, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novacštednjatrikživot
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ne kupujemo sto nije potrebno, tako da ne mozemo da odlozimo na 30 dana.

  • V.A.Laki

    Ko štedi, taj i vredi – a ko vredi, ne znači i da moralno nešto vredi ! P.S.- Beda,obično, ne trpi bedu.Zato se moralna beda, najčešće, druži s’materijalnim bogatstvom !

  • V.A.Laki

    I, sa ovim ‘trikovima’ pevam(o) staru pesmu: ‘Siromah sam siromah, al’ volim da živim, dok poslednji dinar(i devize) imam neću da se smirim’ !

  • V.A.Laki

    Nekada(nekoć) u dobra, stara vremena si trebao ‘samo’ rintati kako bi imao i jare i pare(i ovce i novce) – Danas, moraš obavezno da rintaš, tegliš kao magarac kad podvuče svoj rep i da se pošteno naradiš, kako bi imao obe ! P.S.- Kažu, da potsećanje na dobra,stara vremena je prvi, ali siguran znak starenja !

  • V.A.Laki

    Siromaši su oni koji imaju novca, a bogati samo oni koji ih troše ! Novac je kao kondom : Bolje da ga imaš, a ne treba ti – nego da ga nemaš, a treba ti ! Novac je kao voz : Stalno kasni – a kad stiže na vreme, ti nisi tamo !

  • V.A.Laki

    Novac je kao voz : Stalno kasni – a kad stiže na vreme, ti nisi tamo ! Novac je kao kondom : Bolje da ga imaš, a ne treba ti – nego da ga nemaš, a treba ti ! Siromaši su oni koji imaju para, a bogati samo oni koji ih troše !

  • Anonimni

    Moze da štedi onaj koji ima dobru platu a mi koji dok poplacamo sve dazbine i racune jedva skrpimo za hranu idemo peske do pisla i jednu istu garderobu i obucu nosimo godinama Kako ustedeti ???

  • Mica

    Za 30 dana se proda, treba imati radeci, a ne stedeci i lisavajuci sebe radosti. Jedan je zivot