Ovo je najčešća greška koju mnogi prave nakon tuširanja, tvrde dermatolozi

Bez obzira na godišnje doba, kožu treba negovati i čuvati – leti od previše sunca zaštitnim faktorima, a zimi od niskih temperatura i isušivanja dobrim hidratantnim kremama. Dermatolozi savetuju da se jednom dnevno obavezno nanosi losion ili mleko za telo, a otkrili su i kada tačno treba to raditi.

Kao najveću, ali i najčešću grešku koju ljudi prave kada je u pitanju koža, dermatolozi navode nanošenja hidratantne kreme – u pogrešno vreme.

Mnogi izađu iz tuša, obrišu se peškirom i brzo uskoče u pidžamu ili ogrtač, a mazanje ostavljaju za kasnije, često za trenutak pre odlaska na spavanje. Dermatolozi kažu kako je to potpuno pogrešno i kako se koža na taj način baš i ne neguje.

Kako tvrde iz Američke akademije za dermatologiju, trebalo bi se, nakon tuširanja, lagano tapkati peškirom – ne trljati – i onda odmah naneti kremu, u roku od tri minuta. Koža je tada još blago vlažna, a krema će joj pružiti veštačku barijeru koja će sprečiti gubitak i vlažnosti, ali i stvaranje bakterija i virusa, prenosi The List.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

greškatusiranje
Komentari (0)
Dodaj komentar