Ovo je prelepa Mirjana kojoj je Kićo napisao pesmu ‘Zbog jedne divne crne žene’

Pevač Kićo Slabinac preminuo je danas u Zagrebu, a generacije će ga najviše pamtiti po bezvremenskom hitu ‘Zbog jedne divne crne žene’.

Sa Kicom u Zagrebu😊

Posted by Mirjana Antonovic on Monday, June 18, 2018

Pesma je napisana početkom sedamdesetih i sigurno je jedan od njegovih najvećih hitova, koji se rado sluša i 48 godina kasnije. Ploča se po objavi prodavala u milionima primeraka, a svaka crnokosa devojka bivše države rado se pronalazila u stihovima pesme.

Ipak, „divna crna žena“ za Kiću je bila samo jedna. Ona se zove Mirjana Antonović koja je pre nekoliko godina opisala kako je izgledala njena veza sa tada mladim muzičarem.

“Krunoslav Slabinac i ja smo bili zajedno u ranoj mladosti. Nakon što smo se upoznali u Americi, na povratku za Zagreb je dobio inspiraciju da napiše pesmu Zbog jedne divne crne žene. Kićo je vrlo talentovan umetnik i ja sam ponosna što sam mogla, na jedan sitni način, da učestvujem u nastajanju jedne divne evergrin numere u kojoj mnoge generacije mogu da uživaju“, rekla je 2016. godine za Index.hr Mirjana, koja i danas živi u Americi.

Kico , Mersa i ja u Zagrebu😊

Posted by Mirjana Antonovic on Monday, June 18, 2018

Dve godine kasnije Kićo i Mirjana su se ponovno družili u Zagrebu. Pevač je bivšu ljubav tom prilikom odveo na sladoled, a fotografije njihovog druženja objavljene su na Fejsbuku.

Iako je od objavljivanja pesme koja je obilježila karijeru u tom trenutku bilo prošlo skoro pet decenija, Mirjanina lepota nije izbledela. Svi koji su ih tog dana videli zajedno mogli su da pretpostave da je upravo Mirjana ta divna crna žena kojoj je Kićo napisao svoju najveću pesmu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Kićo Slabinac
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • milovan

    I onda se cudi sto Miroslav nece da prizna da je dete njegovo.!!?? Normalno,da nece. Ta je bas volila pevace. A Miroslav je na listi ooohhhooohhhoooo

  • Uvlaka

    A nestašni Slavuj iz Mrčajevaca, đe je on u ovoj priči?