Ovo je u braku važnije i od ljubavi, mnogi brakovi dugo traju baš zbog toga

Verovatno bi mnogi pomislili da je ljubav u braku najvažnija i da bez nje nema snažne veze, ali postoji nešto za nijansu važnije od nje.

Ljubav jeste ono od čega sve počinje, ali da bi ona uopšte mogla da postoji, mora pre svega biti uspostavljeno poverenje između dve osobe. Bez poverenja, samo je pitanje vremena kada će se vaša veza raspasti po šavovima.

Možda vi vašeg supruga zaista iskreno volite i on vas, ali bez poverenja to je recept za katastrofu. Voleti nekog je zaista divno, ali apsolutno verovati nekom je božansko osećanje.

Onom koga volite ne možete uvek da verujete, ali onog kome verujete možete uvek da volite. Biti u braku sa nekim kome ne možete da date svoje poverenje je nešto najgore na svetu.

Ova 4 razloga pokazaće da je poverenje u braku važnije čak i od ljubavi.

Poverenje i ljubav idu ruku pod ruku

Da ste znali da će vas voljena osoba definitvno prevariti sa nekim, da li biste i dalje odabrali da je volite? Ne biste sigurno. Niko ne želi da mu srce bude slomljeno. A mi ljudi, kao racionalna bića možemo da volimo samo one kojima zaista verujemo. Poverenje je gradivni blok svake veze. Ljubav se zapravo rađa iz poverenja, a kada dođe do prevare vi možda još uvek osećate da vas ta osoba privlači fizički, ali je ne volite.

Poverenje leči rane iz prošlosti

Kao što i sami znate većina nas vuče neko svoj lični prtljag iz prošlosti. Tih starih rana se obično vrlo teško rešavamo. Međutim, ako svom suprugu možete da date svoje apsolutno poverenje to je ono što pravi razliku i što može “zakrpiti” vaše rane iz prošlosti. Ljubav jeste ta koja vam daje krila, ali je poverenje kao vaš prsluk za spašavanje, vaša sigurnosna mreža na koju znate da možete da se oslonite.

Zbog poverenja datog suprugu, postajete bolja osoba

Kada ste u braku sa nekim kome apsolutno možete da verujete, nema onih teskobnih osećanja nesigurnosti i stalnog preispitivanja sebe. Niste zabrinuti za vaš odnos kada ste odvojeni fizički od partnera i zbog toga živite mnogo smirenije. Cenite vreme koje imate za sebe i ne mislite da vaš suprug koristi priliku kada je bez vas da bi vas prevario. Negativne misle nemaju moć nad vama, jer vam poverenje koje je prisutno u vašem braku daje mogućnost da budete iznad toga.

Poverenje vodi do prihvatanja

Ako vi i vaš suprug verujete jedno drugom, ne postoji potreba da opravdavate svaki vaš postupak, reč ili misao. Jednostavno nije neophodno da bilo šta dodatno govorite ili radite kako biste potkrepili dokazima svoja dela, jer partner to ne očekuje od vas. Vi ne osećate krivicu za bilo šta što dolazi s vaše strane, što bi značilo da poverenje vodi do prihvatanja. Vas dvoje jedno drugo prihvatate upravo takve nesavršene kakvi jeste.

(Ženski magazin/Ž.J.)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brakljubavpoverenje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Gari

    Ma sve je to super, ali treba tu i što više seksa, i to što češće da se praktikuje.Em ne škodi, em koristi.Kao kad zimi moraš da ložiš vatru, pa da povremeno dodaš koju cepanicu u pećku da se vatra razplamsa.Jer ako se ta vatra ugasi, brrrrrrr…..