Pamtimo ga kao junaka filma „Ljubavni život Budimira Trajkovića“, a evo kako izgleda danas

Mnogi se sećaju dečka Budimira iz kultnog filma „Ljubavni život Budimira Trajkovića“, koji se i posle više od četiri decenije prikazuje na domaćim kanalima i rado gleda.

Ovaj film snimljen je 1977. godine u režiji Dejana Karaklajića, a u glavnoj ulozi našao se tada sedamnaestogodišnji Predrag Bolpačić, koji je posle ovog ostvarenja iz javnosti – nestao.

Mladi Bolpačić zablistao je u ulozi ne baš spretnog ali odlučnog tinejdžera, u nameri da se, poput vršnjaka, konačno zaljubi i pronađe pravu ljubav. Ali uprkos njegovoj želji i najnežnijim osećanjima, plan mu remeti porodica koja se zbog posla konstantno seli.

Predrag Bolapčić, koji je maestralno igrao lik Budimira, danas ima 62 godinu. Posle uloge u filmu „Ljubavni život Budimira Trajkovića“ napustio je glumu i upisao saobraćajni fakultet.

Ima dva sina iz dva braka, a pre nekoliko godina je preživeo tri infarkta.

Gepostet von Predrag Bolpacic am Mittwoch, 25. September 2013

Budine roditelje na gorepomenutom filmu igrali su Milena Dravić i Ljubiša Samardžić, a njegovu partnerku, komšinicu sa drugog sprata u koju se Buda zaljubljuje, igrala je sada pokojna hrvatska glumica Marina Nemet. Ono što je interesantno, jeste da profesori nisu imali razumevanja za njegove glumačke aktivnosti.

– Profesor matematike me je izveo pred tablu i stvarno sam znao, samo sam se malo zbunio na kraju. Viknuo je na mene da ništa ne znam: „Samo ti idi i snimaj filmove. Evo tebi, lepo, jedan“ – ispričao je Predrag u svom prvom intervjuu posle snimanja filma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmglumac
Komentari (0)
Dodaj komentar