Pet tajni koje stjuardese ne dele s putnicima

Posao stjuardese nije uopšte lagan jer se susreću s različitim poteškoćama i situacijama od kojih su mnoge neprijatne, od jet-laga do kontrolisanja problematičnih putnika. One takođe znaju neke činjenice koje ne otkrivaju putnicima, a koje bi oni trebalo da znaju.

Voda

Potrebno je biti oprezan pri konzumiranju vode, jer ona koja se ne sipa iz flaše možda nije najbolja za piće. Nema garancije da je voda koja je potiče iz zatvorene flaše dovoljno kvalitetna za piće.

Sedišta

Korisno je uvek nositi sredstvo za dezinfekciju ruku i koristiti ga pre i posle jela. Razlog su prljavi stočići i sedišta koji su neki od najprljavijih delova aviona.

Zavese na prozorima

Na svim letovima važi pravilo podizanja roletni prilikom poletanja i sletanja, a razlog za to je što stjuardese prate okolinu aviona kako bi u slučaju opasnosti znale koja vrata treba da otvore za evakuaciju.

Konzumiranje alkohola

Prekomerno konzumiranje alkohola značajno utiče na ljudski mozak pa stjuardese moraju da vode računa o tome koliko putnici piju, tako da je količina ograničena.

Plate

Plate stjuardesa nisu posebno visoke, plaćene su uglavnom za vreme provedeno u avionu, ali ne i za dodatno vreme koje provode pripremanje putnika, kao i za iskrcavanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

avionstjuardesetajne
Komentari (0)
Dodaj komentar