Petoro dece ostalo bez roditelja: Mama umrla na respiratoru na porođaja, ubrzo preminuo i otac

Danijel Macias (38), profesor matematike u jednoj kalifornijskoj školi u Jukajpu umro je samo dve nedelje nakon što je izgubio suprugu Davi Macias (37), babicu koja je krajem avgusta rodila devojčicu i nakon toga umrla.

Kako prenosi Independent, nakon Davine smrti, novorođena ćerka nije dobila ni ime.

– Stvarno smo se nadali da će se Danijel izvući, želeli smo da ga probudimo samo da bi mogao da svojoj novorođenoj ćerkici dâ ime – opisuje detalje tragedije svastika Teri Serej za KTLA. Tragedija je još veća jer su Davi i Danijel već bili roditelji četvoro dece, a sada su iza sebe ostavili petoro siročadi.

Prema rečima  porodice, roditelji koji su obožavali svoju decu i svaki dan im to pokazivali, nisu bili vakcinisani.

– Koronu su oboje verovatno pokupili tokom letnje posete vodenom parku u okrugu Orandž- rekao je Davin brat Vong Serej.

Davi nažalost nikad nije uspela da upozna svoje novorođenče, boreći se tokom porođaja na respiratoru s koronom. Preminula je 26. avgusta, a 9. septembra preminuo je i Danijel. Majka je radila na prvoj liniji obrane s pacijentima uz to što je bila i babica, ali zbog trudnoće je plašila da se vakciniše.

– Borila se za pacijente na prvoj liniji korone u bolnici Kaiser Permanente u Fontani, od početka, do samog kraja, kad je i sama dobila koronu. Jedino što mi ima smisla je da moja sestra nije htela da se vakciniše zato što nije bila sigurna kako će vakcina delovati na nju i dete – rekao je kroz suze njen brat Vong.

Priseća se i zadnjih reči svog zeta dok je bio priključen na respirator:

– Ako se nisi vakcinisao, idi se vakciniši, jer ne želiš da završiš kao ja.

Za njim i Davi tuguje i cela škola.

– Našim zaposlenima i učenicima je slomljeno srce nakon gubitka gospodina Maciasa i njegove supruge, predavao je matematiku skoro 20 godina u našoj školi. Bio je jako inteligentan, znao je od komplikovanog da napraviti neki smisao – priseća se s tugom i direktorka škole Kerolajn Eide.

O deci se trenutno brinu deke i bake, a najstarije ima samo sedam godina. Brat Vong i njegova žena Teri pokrenuli su GoFundMe kampanju gde su dobri ljudi već skupili preko 200 hiljada dolara.

– Ne znam kako bih svima zahvalila za ovakvu podršku, reči utehe, donacije hrane, odeće i potrepština za bebu, kao i novac – napisala je na stranici kampanje u subotu gospođa Sarej.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decamajkaotacsmrt
Komentari (0)
Dodaj komentar