Pojavio se još jedan snimak o tome šta je Asanž radio u ambasadi (video)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž proveo je 6 godina i 10 meseci u Ekvadorskoj ambasadi u Londonu, gde je imao politički azil pre nego što je uhapšen 11. aprila.

Za to vreme razvio je veoma čudno ponašanje i postao je, kako mnogi kažu, izuzetno neuredan.

Posle hapšenja, pojavilo se nekoliko snimaka koji pokazuju šta je on sve radio u ambasadi. Prvo se pojavio snimak na kojem u sobi vozi skejtbord.

Asanž je takođe vežbao kung fu, pravio čudne pokrete rukama, dosta je šetao po veoma uskoj kuhinji, a potom je skakutao u mestu neko vreme dok je spremao hranu.

Asanža su 11. aprila izneli iz Ekvadorske ambasade u Londonu, u kojoj je proveo skoro sedam godina u strahu od izručenja SAD.

Policija je u zvaničnom saopštenju navela da je Asanž uhapšen jer se nije predao sudu, posle čega je odveden u policijsku stanicu. Policiju je pozvala sama Ambasada Ekvadora nakon što mu je ukinut azil.

Psnivač Vikiliksa nalazio se u Ambasadi Ekvadora u Londonu od juna 2012. da bi izbegao izručenje Švedskoj zbog optužbe o silovanju i seksualnom zlostavljanju, koju on poriče.

Osim Švedske, u SAD se vodi istraga jer je Vikilks objavio stotine hiljada stranica američke diplomatske prepiske i tajnih vojnih dokumenata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

AsanžDžulijan Asanž
Komentari (0)
Dodaj komentar