Poražavajuća mapa za Srbe: Pogledajte koliko smo nisko na listi po životnom veku stanovništva

Društvenim mrežama se deli mapa Evrope u kojoj je upisan prosečni životni vek svakog stanovnika države, a čije ispitivanje je urađeno od strane OECD.

Znaci samo od Kosova i Moldavije boli. Ako uzmemo da je Kosovo dio Srbije, onda smo najgori.
byu/Content_Artichoke_17 inserbia

Na mapi Evrope se vidi da najveći životni vek u proseku imaju skandinavske zemlje, ali i Francuska, Španija i Italija, ali ono što nas ipak najviše interesuje je dno tabele.

Mi se nalazimo na pretposlednjem mestu. Na poslednjem mestu je Moldavija sa 72,4 godine, da bi onda išla Srbija sa 74,2. Bugari su odmah iza nas sa 74,3. Letonija je na mestu broj četiri sa 74,8 a Rumunija peta 75,3.

Naravno, ovaj spisak je izazavao niz komentara:

Otrovan vazduh, loša ishrana, nepostojeće zdravstvo, masovno, zavisničko konzumiranje cigareta… realno treba da bude i niži, i biće niži“.

„Mnogo veći problem je bedno loša ishrana i pušenje“

„S obzirom da Bosna, Crna Gora i Albanija imaju viši životni vek od Srbije, a možemo reći da je stanje zdravstvenog sistema, zagađenje vazduha i procenat pušača manje više isti u svim tim zemljama, onda dolazimo do zaključka da je kvalitet hrane u Srbiji mnogo gori nego u spomenutim zemljama“ samo su neki od komentara na ovo zaista poražavajuće istraživanje, prenosi Citymagazine.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mapasrbijaživotni vek
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Ljiljana

    A niko ne spominje ubicu broj jedan. Stres. Izazvan ratovima, socijalnom i ekonomskom neizvesnošću. Pa taj koji ne pije i ne puši, mora biti na nekim lekovima.