Pre 28 godina terao je koze na Velebitu, sutra igra finale SP (video)

Hrvati su i dalje na krilima nestrvarnog uspeha koji je postigla njihova fudbalska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali još su nestvarnije priče o odrastanju nekih od njenih igrača.

Jedna od takvih je snimak petogodišnjeg Luke Modrića koji na velebitskoj pustari štapom tera koze u štalu (kadar kada prebacite na 2:30).

Pre 28 godina Pavle Balenović, nekadašnji svirač bendža u legendarnoj country grupi „Plava trava zaborava“, snimao je dokumentarac o vukovima na Velebitu i uhvatio kadar koji je u poslednjih nekoliko dana postao apsolutni hit.

Na velebitskom kršu u zaleđu Zadra uhvatio je, obučenog u preveliku jaknu, petogodišnjeg dečaka Luku koji je danas kapiten „vatrenih“ i jedan od najboljih svetskih fudbalera.

Jedan korisnik YouTube-a prepoznao je malog Luku i odmah upitao ‘da li moguće da je to on na snimku’. Balenović je odgovorio:

– To je on!

Toportal piše da je Pavle Balenović pre skoro tri decenije nabavio štene vuka u Gračacu, ali da je brzo shvatio da vuk neće preživeti u Zagrebu, te je odlučio da ga pusti na slobodu u velebitskim prostranstvima. Dirljivu priču o čoveku i vuku ekranizovao je BBC u svom dokumentarcu ‘Čovek-vuk, dnevnik Pavla Balenovića’.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Luka Modrićrusija2018
Komentari (0)
Dodaj komentar