Prestati s kašnjenjem (2)

Hronično kašnjenje je problem s kojim se bori veliki broj ljudi. Nije neki problem ako kasnite pet minuta, ali ako večito kasnite bar 20 minuta, time sebi pravite probleme na poslu i/ili kvarite odnose s vama dragim osobama. Evo nekoliko metoda koji vam mogu pomoći da se izborite s tim problemom.
4. Zamislite kako je osobi koja vas čeka. Upotrebite maštu i zamislite što je moguće više detalja. Kako se oseća osoba koja vas čeka, šta joj sve prolazi kroz glavu, nesigurnost da li ste se dobro razumele kad i gde treba da se nađete, nerviranje jer vi (opet i opet!) kasnite, razmišljanje da li je vama uopšte stalo do nje kad vas svaki put tako ostavi da stojite na ulici i čekate je… To što znate koliko se neko loše oseća dok vas čeka moglo bi da vas podstakne da budete tačniji.
5. Potražite pomoć bliske a drugačije od vas osobe. Ako vi konstantno kasnite, a vaš partner je onaj koji uvek stiže u minut tačno ili i ranije, pokušajte da učite od njega; zamolite ga za pomoć da vas nauči kako da stignete na vreme.
6. Nosite sat. Danas sve manje ljudi nosi sat, jer ionako uvek mogu da vide na mobilnom telefonu koliko je sati. Međutim, mobilni treba prvo izvaditi iz tašne, džepa ili futrole, a sat vam je na ruci. Kad vidite da je vreme za sastanak stiglo, a vi ste još negde na putu, to bi moglo da vas podstakne da požurite (slično je i kad vidite da se vreme za sastanak približava, a vi još niste ni krenule).
7. Izdvojite vreme za sebe. Ako imate problema s tim da napravite raspored obaveza koji je moguće izvršiti i da ga se potom pridržavate, mogla bi da vam pomogne meditacija, jer ste tokom nje prinuđeni da sedite u tišini i koncentrišete se, a na kraju se osećate smireno, opušteno, i sasvim sposobno da se uhvatite u koštac sa svime što treba da postignete. Sličnu pomoć može da vam pruži i joga, ili ako je kretanje ono što vam pruža zadovoljstvo i pomaže da izbacite nakupljeni stres, redovno vežbanje.
Neće svaki od navedenih metoda pomoći svima – odaberite one za koje vam se čini da vama odgovaraju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kasnjenjemanenavikezene
Komentari (0)
Dodaj komentar