Pretužno: Vranjanac ima petoro dece, a po izlasku iz bolnice nema kod koga da ode

Muškarac star 63 godine, koji je nekoliko meseci proveo na lečenju u vranjskom Zdravstvenom centru, privremeno je smešten u Prihvatnu stanicu za stare i napuštene u ovom gradu, jer iako ima čak petoro dece niko od njih ne želi da preuzme brigu o ocu.

Kako prenose „Novosti“, sredovečni Vranjanac najpre je lečen na Internom odeljenju, a zatim na Infektivnom. Potreba za njegovim lečenjem, kažu doktori, realno je prestala pre više od mesec dana, ali on je i dalje njihova briga, jer nema gde da ode.

– Pacijent je medicinski zbrinut i mi smo bili u obavezi da obavestimo socijalne službe. On nema zdravstvenu knjižicu, kao ni stalnu adresu boravka u Vranju – kažu u vranjskom Zdravstvenom centru.

Direktorka Centra za socijalni rad u Vranju Dragana Arsić kaže, za „Novosti“, da su njihove službe obavile razgovore sa članovima porodice ovog pacijenta.

– Mi smo razgovarali sa njegovom decom, ali su ona odbila da brinu o ocu, zbog čega su protiv njih, po zakonskom postupku, podnete krivične prijave – kaže Arsićeva. – Sve smo uradili kako bi pacijent iz bolničkih uslova bio smešten u ustanovu socijalne zaštite.

U novembru prošle godine, Vranje je potresla priča o slepoj i nepokretnoj baki, staroj 87 godina, koju niko nije želeo da uzme iz bolnice iako je majka šestoro dece. Ona se i danas nalazi u Prihvatnom centru u Vranju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decaotacvranje
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Mirjana

    Gospodja koja je komantarisala da Vranjanac i deca znaju u cemu je stvar ne mora da bude tacno. Iako sam trpela nasilje od oca moje dece da bi im sacuvala da imaju krov nad glavom posto je bio alkoholicar, cuvala decu , spremala po kuci da bi im olaksal,nisam se mesala u njihov zivot na kraju sam ostala odbacena . Unuke ne mogu da vidim kad oozelim vec kad je mojim sinovima cef iako se prethodno najavim a izgleda da necu moci vise da ih vidjam sem ako ih sretnem na ulici. Sutra kad se budem razbolela i ne mogu da budem vise sama procicu isto kao oni

  • penzonerka

    I Vranjanac i „deca“ sigurno znaju u čemu je stvar.

  • Dragoljub M.

    Neverovatno je koliko su „deca“ nezahvalna.