Prijateljstvo koje to više nije (2)

Nekada prijateljstva budu duga i lepa, a nekada, nakon izvesnog vremena, postanu manje lepa – nekada se čak i draga prijateljica izmeni tako da je više ne prepoznajete, postane neko s kime vam druženje više nimalo ne prija, samo što izbegavate da to priznate sebi. Evo mogućih znakova da se radi o tome.
8. Kad joj kažete za nešto što ste postigle (dobile ste posao, uspele ste da iznajmite pristojan stan i mislite da će vam uspevati da redovno plaćate kiriju…), njena "podrška" uvek ide uz sumnjičavost ili "zabrinutost"; na primer: "Baš mi je drago, samo, znaš, brinem se koliko dugo će ti uspeti da ostaneš tu, danas je sve nesigurno…"
9. Onda kad nema partnera, kao da joj je drago kad joj ispričate da je vaš sastanak s novim muškarcem ispao prava katastrofa.
10. Ponekad, kad završite razgovor s njom, osećate se iscrpljeno kao da ste jako dugo boksovale u ringu i "popile" prilične batine.
11. Kad se vidite s njom, nekako ne stignete da joj ispričate ništa od onoga što se vama izdešavalo od poslednjeg viđenja – ali biste mogle da napišete roman o tome kakav joj je šef kreten, s kakvom budalom izlazi i kakav joj je nesnosan komšiluk, pošto vam je dva sata bez predaha pričala o tome (diše li ona uopšte?). Zapravo, razmišljate da dodate još malo "sočnih" detalja, i stvarno napišete taj roman i obogatite se, pošto vam nakon njenih priča nikakve telenovele nisu potrebne (eh, kad bi bogaćenje išlo tako lako!).
12. Kad vam pošalje mejl ili SMS s porukom: "Da se vidimo?", znate da je ili raskinula s dečkom ili hoće da pozajmi novac od vas.
13. Zajednički prijatelj (zajednički vama i toj prijateljici) vam pomene nešto što ste u poverenju rekle toj prijateljici, i to ne da nije prvi put da se tako nešto desi, već vam dođe da sebi zalepite flaster na usta svaki put kad vam padne na pamet da joj se poveravate.
14. Izbegavate da joj kažete o nečemu lošem što vam se desilo, jer znate da će njen odgovor biti: "Misliš da je to gadno? Čekaj tek da čuješ šta se meni desilo…", i onda će uslediti dvočasovna tirada.
15. Izrecituje vam listu nekadašnjih prijateljica koje su sada "kao mrtve za nju" jer su je ovako ili onako izdale, "za srce ujele" i tome slično, i doda da joj vi sigurno ništa te vrste ne biste uradile.
Ako ste se prepoznale u ponečemu, to ne mora ništa da znači, ali ako ste se prepoznali u više stavki, možda bi trebalo preispitati to prijateljstvo i koliko zaista želite da ga održite u tom obliku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

prijateljstvavezezene
Komentari (0)
Dodaj komentar