Pripazite na ove stvari: Ovih osam tajni osoblje hotela vam neće baš nikada odati

Ako ste pre putovanja proverili sve dostupne informacije na internetu i mislite da znate sve o hotelu u kome ćete boraviti, grešite. Osoblje hotela vam nikada neće reći neke tajne. Međutim, neki anonimni zaposleni otkrili su na Reditu osam tajni koje nikada ne otkrivaju svojim klijentima.

Poznate ljude u hotelu je gotovo nemoguće primetiti

Postoji velika šansa da velika zvezda boravi u hotelu u kojem boravite u isto vreme, a da vi to niste ni primetili. – Sve dok se ponašaju kao svi ostali gosti, nikada nećete primetiti da su tu – otkrio je jedan od zaposlenih i dodao da je radio u hotelu kada je u njemu odseo najpoznatiji fudbalski tim, a niko nije sumnjao.

Oni znaju sve o vašim vezama i poslovima

Osoblje hotela dobro zna ko je došao u hotel samo zbog afere, ali priznaju da se to njih ne tiče. – Kada dođete na prijem u društvu partnera, već možete da saznate ko donosi odluke u vašoj vezi i ko vodi glavnu reč – kaže osoblje.

Dobri su sa policijom

Skoro svi hoteli, od najgorih do onih sa 5 zvezdica, imaju veoma dobre odnose sa policijom, jer gde god je velika koncentracija ljudi raste potencijalna mogućnost da izbije neki problem. Policajci su često veoma zadovoljni uz tumačenje događaja koje im daje hotelsko osoblje i više veruju njima nego vama.

Smrt u hotelima se dešava češće nego što mislite

Jedna od najbolje čuvanih tajni hotelskog osoblja je broj preminulih gostiju. Smrt se dešava u hotelima češće nego što mislite. Jedan korisnik Reddita koji je radio u hotelu tokom letnjih raspusta podelio je svoje šokantno iskustvo sa korisnicima. Naime, dok je radio, jedan od gostiju hotela se obesio u svojoj sobi, a njegovo beživotno telo pronašla je čistačica. Nakon što je obavestila upravu o tome šta se dogodilo, policija je stigla u hotel, nakon čega je telo odneto iz hotela, a da niko od gostiju nije znao šta se dogodilo. – Ovaj događaj nikada nije izašao u lokalnim novinama. Hoteli se trude da takve informacije zadrže za sebe kako bi izbegli loš publicitet – objasnio je bivši radnik hotela.

Čiste samo površno

Spremačice su skoro uvek u žurbi da očiste i pripreme sobu kada se gosti odjave kako bi novi ušli što pre. Često se na kraju čisti vrlo površno. Pokrivači se gotovo nikad ne peru, a isto važi i za čaše pored lavaboa, pa osoblje upozorava goste da ne piju iz tih čaša. Gostima se savetuje i da ne proveravaju teško dostupna mesta i da ne gledaju ispod kreveta, jer se tamo skoro nikad ne čisti. Osim toga, ne sedite na kauč pre nego što ga pokrijete čaršavom ili peškirom jer postoji velika verovatnoća da će neko od gostiju pre vas sedeti na kauču potpuno go.

Možete otkazati svoju rezervaciju, a da ne izgubite depozit

Ako želite da otkažete svoj boravak u poslednjem trenutku i ne želite da izgubite depozit, idite na recepciju i odložite dolazak za nekoliko dana kasnije. Sačekajte nekoliko sati, vratite se na recepciju i zamolite ih da vam ponište rezervaciju. S obzirom da ste promenili datum otkazivanja dolaska, depozit će vam biti vraćen.

Uvek sami rezervišite datum dolaska

Nikada nemojte rezervisati smeštaj preko druge osobe ili agencije. Ako samo dođete u hotel, biće jeftinije, a osim toga, osoblje hotela će vam ponuditi posebne pogodnosti na koje se obično zaboravlja kada ne rezervišete smeštaj direktno.

Dobrota se isplati

Budite ljubazni prema osoblju, posebno prema portiru i portiru. – Mogu da vam obezbedim besplatan parking, dam vam flaše vode, organizujem izlete, mogu da vam odnesem stvari u hemijsko čišćenje, a mogu da vam nađem i bolju sobu. Ali niko me ništa ne pita jer misle da sam običan portir – kaže jedan od anonimnih službenika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hotelsobatajne
Komentari (0)
Dodaj komentar