Pripremite se za šok: Naučnici otkrili šta se zaista događa jednom kad umrete

Pitanje šta nas čeka kada konačno pređemo na drugu stranu vekovima opseda i intrigira čovečanstvo. Napisane su knjige o ovoj temi, filmovi su istraživali beskrajne mogućnosti, a religije su ustanovljene kako bi pokušale da pruže konkretne odgovore.

Ali i dalje ostaje pitanje – postoji li život posle smrti? Pa, za jednog naučnika, odgovor je definitivno ‘Ne’. Prema Šonu Kerolu, kosmologu i profesoru fizike na Kalifornijskom institutu za tehnologiju, život nakon smrti je ‘nemoguć’.

Šta je istina?

Kerol je rekao: „Zakoni fizike koji leže u osnovi svakodnevnog života potpuno su shvaćeni.“ Da bi postojao zagrobni život, ova teorija počiva na premisi da je ljudska svest odvojena od naših tela. Međutim, naučno se veruje da je svest rezultat atoma i elektrona, a ne duše koja može leteti izvan ljudskog tela.

Dr Kerol je nastavio: „Tvrdnje da neki oblik svesti postoji nakon što naša tela umru i raspadnu se na svoje sastavne atome suočavaju se s jednom ogromnom, nepremostivom preprekom. Zakoni fizike na kojima se temelji svakodnevni život potpuno su shvaćeni. I ne postoji način unutar tih zakona koji bi omogućio da informacije sačuvane u našem mozgu ostanu postojati i nakon što umremo.“

Evo zašto

On takođe ukazuje na kvantnu teoriju polja (QFT) kao dokaz da ne postoji zagrobni život u koji bi mogle da odu duše preminulih. Ova teorija u biti kaže da svaka vrsta čestica ima polje unutar svemira – jedno za fotone, drugo za elektrone i dodatno za svaku vrstu čestica.

I kvantnim testovima nisu otkrivene čestice ‘duha’ koje bi upućivale na postojanje zagrobnog života. Iako ovo može da bude obeshrabrujuća vest za mnoge vernike, postoje neki ljudi koji još uvek tvrde da su iskusili život posle smrti – naime oni koji su imali iskustva bliska smrti.

Hose Hernandez prestao je da diše tokom hitne medicinske pomoći i tvrdio je da je video duhove pre nego što se ponovo ujedinio sa svojim pokojnim ocem na nebu. Hernandez je rekao: „Kad sam upoznao svog tatu s druge strane, shvatio sam da ponekad možda nećemo moći da nešto kažemo ovde, ali ćemo to moći da kažemo negde drugde.“ Inače, Hernandez je za sebe rekao da je „pravi ateista“, prenosi Klik.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

smrtživot posle smrti
Komentari (0)
Dodaj komentar