Psihijatar optužen za trovanje kolega u Beču je sin poznatog srpskog pisca

Srpski psihijatar uhapšen je nedavno u Austriji zbog sumnje da je otrovao kolege koktelom sedativa, a kako su preneli domaći mediji, u pitanju je Vid Velikić, sin Dragana Velikića, nekadašnjeg ambasadora Srbije u Austriji i poznatog pisca, dvostrukog dobitnika NIN-ove nagrade za roman godine.

Gepostet von Vid Velikic am Dienstag, 7. Mai 2013

Mladi lekar je na saslušanju u policiji negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret, što je za austrijske medije potvrdio i njegov advokat. Velikića su austrijski mediji opisivali kao mladog, ambicioznog lekara iz Srbije, koji je zaposlen u Opštoj bolnici AKH u Beču. Uhapšen je zbog sumnje da je sredinom maja, tortom koju je poslužio kolegama na poslu, izazvao trovanje kod više osoba, pošto je prethodno u nju ubrizgao dve vrste lekova koji se koriste kao terapija u psihijatrijskom lečenju.

Motiv koji je Velikića naveo na ovako sumanut potez bila je, sumnja se, neuzvraćena ljubav, pošto je želeo da započne vezu sa jednom osobom s posla. Takođe, njegove kolege su, prema pisanju austrijskih medija, potvrdile da je Velikić i ranije imao čudne trenutke u svom ponašanju, da ih je proganjao, zbog čega je jedan od njih postavio video-nadzor na kući.

Navodno se na jednom od snimaka zabeleženim na tim kamerama vidi kako Velikić buši gume na njegovom automobilu, što će biti obuhvaćeno istragom.

Nekadašnji ambasador Srbije u Austriji Dragan Velikić nije želeo da govori za domaće medije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beclekarpsihijatartrovanje
Komentari (0)
Dodaj komentar