Psiholozi tvrde: Ovo su tri NAJČEŠĆA razloga za razvod

Mnogi parovi mogu iskoristiti svoje frustrirane emocionalne potrebe i motivisati se da se brzo povežu. Sve što trebaju da učine je da preusmere energiju koju trenutno troše na frustraciju direktno u ponovnu izgradnju duboke emocionalne i fizičke intimnosti, kao i u poboljšanje komunikacijskih veština i povezanosti, kaže David Akiva, savetnik i bračni pedagog.

Naveo je tri najčešća razloga koje parovi navode za razvod:

1. Supružnik mi je više poput najboljeg prijatelja nego ljubavnika
Ovo je važan znak da ste možda još uvek duboko zaljubljeni jedno u drugo. Parovi koji su dugo zajedno često ovaj razlog navode kao tajnu srećne veze, kaže Akiva.

Većina parova smatra da zaljubljenost mora biti uvek strastvena i opojna kao na početku veze. Međutim, to je samo romantična faza. Nakon prvih nekoliko meseci do godinu dana, sasvim je normalno da ova faza nestane i da počne faza ‘moj najbolji prijatelj’.

2. Malo ili nimalo intimnosti
Ako želite vratiti seks u brak, morate vratiti ljubav, prema Akivi. To je tako jednostavno. To rade najbolji prijatelji u zdravom braku.

Nedavna istraživanja pokazuju da je emocionalna intimnost ključ seksualnog ispunjenja za žene. Istraživači koji stoje iza studije otkrili su da je ‘ljubav učinila seks fizički ugodnijim’ za žene, pa one koje su volele svoje partnere rekle su da se osećaju manje sputano i spremnije da istraže svoju seksualnost.

Popravite svoju emocionalnu vezu i popravićete svoju seksualnu vezu.

3.  Među nama nema prave komunikacije jer se toliko svađamo
Kad naučite pravilno izražavati i prihvatati međusobne emocionalne potrebe, svađe i druga negativna ponašanja u odnosima će nestati, piše Your Tango.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brakrazvod
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zglobni Skoč

    Braj je uvek glavni uzrok razvoda.Jena viševekovna zaostala tradicija, nametanje nečega što ne vodi uvek ka sreći, veštačka i nametnuta institucija.Verujem da će mnogi zatucani sad da mi lupaju minuse ali njih ne računam za sebi ravne pa neka se ljute i misle šta god hoće.Čast izuzecima koji su srećni u nekom dugom braku, ali ovi što nisu pa im je brak „na aparatima“ i veštački se održava iz dobro nam poznatih razloga, neka se pate i dalje.