Pune dve godine verovali da imaju psa, a onda je ‘pas’ počeo da hoda na dve noge

Psi su sigurno jedne od najprivrženijih životinja na planeti, od džepnih psića do pasa koji bi se mogli meriti s vukovima. Ali, ovakvog psa još niko nije video.

Naime, jedna porodica je dve godine uzgajala ‘mastifa’,  da bi 2018. doživela šok života kada su otkrili da njihov čudovišni pas uopšte nije pas, piše Express.

Prvi znak da s tibetanskim mastifom nije sve kako izgleda bila je njegova težina. Iako ovi veliki psi mogu da dosegnu težinu i do 70 kilograma, ovaj ‘pas’ na kraju je premašio neverovatnih 100 kilograma. Drugi problem je bio kad je počeo da hoda na zadnjim nogama.

Porodični ljubimac prvi put je ušao u njihove živote 2016. kada je žena po imenu Su Yun donela životinju u svoje selo u Yunnanu u Kini.  Kako prenosi Independent, ‘pas’ je imao neverovatan apetit te je jeo ‘kutiju voća i dve kante rezanaca’ dnevno.

Sve više je ličio na medveda

Zatim, kako je vreme prolazilo, vlasnik ljubimca počeo je da se pita da li to uopšte tibetanski mastif jer je počeo sve više da nalikuje na medveda. „Što je više rastao, to je više ličio na medveda“, rekla je vlasnica za China News. „Malo se plašim medveda.“

Na kraju je nazvala vlasti i oni su potvrdili da su njene sumnje tačne. Žena nije uzgajala tibetanskog mastifa nego azijskog crnog medveda. U Kini se te životinje navodno prodaju za ogromne svote novca na crnom tržištu, gde se koriste u tradicionalnoj azijskoj medicini i hrani. Hemikalija pronađena u medveđoj žuči, ursodeoksikolna kiselina, na primer, koristi se za lečenje bolesti jetre i žučnih kamenaca.

Međutim, srećom po ovog medveda, prihvatio ga je Yunnan Wildlife Rescue Center. Ali uprkos tome što je tako dugo bio porodični ljubimac, osoblje je očigledno bilo toliko uplašeno što bi životinja mogla da uradi, da su joj dali sedative pre transporta. Ipak, čini se da je selidba prošla glatko i medved sada živi svoj najbolji život, piše Net.hr.

Su Yun nije jedina osoba u Kini koja je napravila ovu grešku. U martu 2018., drugi čovek iz iste pokrajine navodno je uradio potpuno istu stvar nakon što je pronašao medveda u šumi i pretpostavio da je to pas lutalica te ga uzeo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubimacmastifpas
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Kum

    Prave se prosti.Drzali ga dve godine,pa kada ima je dosadio ili su se uplasili,hajde da ga sutnemo na fin nacin.Nacini ishrane psa i medveda nisu isti,kao ni ponasanje.Nisu se cudili kako nikako ne laje,nego brunda.Ovaj tekst je za Politikin zabavnik i rubliku „Verovali ili ne“.

  • Sofronije

    Kinezi su čudo.Misle da znaju sve, a zapravo su glupi kao noć.Pojedoše sve živo, a ne znaju da prepoznaju medveda i da ga razlikuju od psa.I takve nam uvoze da rade nekvalitetno umesto naših majstora koji pobegoše glavom bez obzira….