Rešite se stresa za samo nekoliko minuta savetima psihologa

Klinički psiholog Gabi Gudijer iz Perta u Zapadnoj Australiji kune se u jednostavnu tehniku ​​disanja koja će vam u samo nekoliko minuta ublažiti anksioznost i umiriti um. Rekla je da joj je ova vežba, koju naziva „disanje na slamčicu“, postala svakodnevna rutina koja uključuje udisanje kroz nos, a zatim izdah kroz slamčicu.

„Ovde je ključni deo taj što je vaš izdah duži od udisaja, a to aktivira deo vašeg mozga koji će smiriti vaš nervni sistem, pomažući vam da pronađete toliko potrebno ‘dugme za smirenje'“, rekla je.

Kreatorka Sage Societyja, internet pokreta specijalizovanog za zdravlje i sreću, rekla je da joj metoda disanja pomaže da prebrodi teške trenutke. „Ponekad imam dane u kojima se čini da su moji emocionalni dugmići pritisnuti malo više nego inače, u kojima se moj raspon tolerancije smanjuje i moja sposobnost smirivanja izgleda krhkija“, rekla je.

Za početnike je predložila vežbanje tehnike disanja na otvorenom

„Stvar je u tome da biste, ako koristite ovu metodu u trenucima kad vam je najteže, a nikad pre niste pokušali, mogli da doživite neuspeh. Stoga bi bilo dobro da za početak vežbate u trenucima kad ste smireni.“

Za početak jednostavno sednite uspravno i udišite normalno i prirodno kroz nos. Morate potpuno izdahnuti kroz usta sa „stisnutim usnama kao da dišete kroz slamku“ ili jednostavno upotrebite slamčicu za piće.

„Ponavljajte pet puta zaredom, a idealno je dva puta dnevno“, rekla je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

stres
Komentari (0)
Dodaj komentar