Ribar pronašao nešto JAKO čudno i biće bogatiji za 320.000 evra (video)

Šansa, jedan prema milion.

Tajlandski ribar Jumrus Tiačot (55) šetao je plažom kada je ugledao nešto čudno, teško oko 6 kilograma. Tiačot je bio uveren da je u pitanju kitova povraćka koja se u određenim krajevima visoko ceni.

Pošto Tiačot zarađuje oko 11 evra dnevno, dodatna zarada bi mu dobro došla, pa je počeo da se raspituje kod meštana ne bi li se sproveo neki test.

Iako su mu oni rekli da je rezultat negativan, posetili su ga lokalni zvaničnici koji su potvrdili da se zaista radi o kitovoj povraćci.

– Trojica komšija su došla kad su čuli šta sam pronašao. Uzeli su par uzoraka rekavši da će sve ispitati, ali su rekli da testovi nisu ništa pokazali. Hteo sam da znam istinu, pa sam kontaktirao vlasti. Sada kada znam o čemu se radi, prodaću je – rekao je.

Procenjuje se da 6 kilograma težak „izbljuvak“ vredi oko 320.000 evra, sudeći po tome kako su se cene ranije kretale.

Stručnjaci su utvrdili da komad sadrži više od 80 odsto takozvane ambre koja se proizvodi u probavnom sistemu kitova ulješura. To zvuči odvratno, međutim, kada se osuši miriše čak i prijatno zbog čega je vrlo tražena materija u industriji parfema.

Primera radi, 2016. godine komad ambre od 1,57 kilograma, pronađen u Lankaširu, prodat je za 50.000 funti, a iste godine su tri ribara iz Omana izvukla 80 kg kitove povraćke i prodala ga za 3 miliona dolara!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

plažaribar
Komentari (0)
Dodaj komentar