Roditelji pronašli sina koji je otet pre 32 godine (video)

Kineski par pronašao je svog sina koji je pre 32 godine otet ispred jednog hotela.

Mao Jin je imao samo dve godine kada je otet 17. oktobra 1988. godine. To se dogodilo na putu od vrtića prema njihovom domu u gradu Ksianu, kada se otac zaustavio na ulazu u hotel kako bi svom sinu doneo vode. U trenutku nepažnje dečak je nestao, piše BBC.

Roditelji su pokušavali da ga pronađu, lepili su postere, ali bez uspeha. Njegova majka Li je čak dala otkaz kako bi pokušala da pronađe sina, napravila je 100.000 letaka i podelila ih u više od deset kineskih provincija, međutim ni to nije pomoglo. Ona se vremenom posvetila povezivanju roditelja i dece i osnovala je organizaciju „Baby Come Back Home“, a pomogla je u tridesetak slučajeva u kojima su roditelji pronašli svoju otetu decu.

Ipak, 32 godine kasnije, policija je dobila dojavu o muškarcu iz provincije Sičuan udaljene oko 1.000 km od Ksiana, koji je pre više od tri decenije usvojio sina. Bio je to danas 34-godišnji muškarac, a DNK testom je ustanovljeno da je reč o otetom Mao Jinu.

On je kao dete prodat kineskom paru za oko 840 dolara. Njegova biološka majka je dobila vest o pronalasku njenog sina na Dan majki.

Otmice i trgovina decom su čest problem u Kini već decenijama. Na internet stranici pomenute organizacije postoje podaci o 14.893 izgubljena dečaka i 7.411 devojčica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

deteotetroditelji
Komentari (0)
Dodaj komentar