Sin tražio biološku majku čak 20 godina, a radili su par metara jedno od drugog

Bendžamin Hulberg iz Jute, nastavnik na zameni u srednjoj školi, od malena je znao da su ga mama i tata, Anđela i Brajan Hulberg, usvojili. Oduvek je želeo da sazna nešto o svojoj biološkoj mami i svom poreklu, ali jedino što je saznao je bilo njeno ime – Holi.

– Razgovor s roditeljima o Holi je uvek bio pozitivan. Moji roditelji su ili izražavali zahvalnost Holi ili sam ja pričao o tome kako sam joj ja zahvalan i kako želim da je jednog dana upoznam – rekao je 20-godišnjak.

U međuvremenu, Holi Širer nikada nije zaboravila bebu koju je dala na usvajanje na Dan zahvalnosti pre 20 godina.

– Uvek mislim na njega. Još više tokom praznika i za njegov rođendan. To je bura emocija – rekla je njegova biološka mama Holi (36).

U vreme kad je ostala trudna, Holi je bila tinejdžerka. Prve tri godine nakon usvojenja, Hulbergovi su slali Holi pisma i fotografije, ali to je stalo nakon što se zatvorila agencija za usvajanje 2014. godine.

Holi je uvek zanimalo kako je njen sin pa je jednom prilikom pretraživala internet i naišla na Bendžaminov profil na društvenoj mreži.

– Imao je 18 godina kada sam ga našla i jako sam oklevala. Toliko toga mu se događalo u životu. Zadnje što sam želela je da mu napravim problem. Tako da sam samo gledala iz daljine – rekla je.

To sve Bendžamin Hulberg nije znao. On je godinama s roditeljima pričao o tome kako pokušava da pronađe svoju biološku mamu. Pisao je pisma, upisao se u registar usvajanja, pa čak i uradi DNK test u nadi da će pronaći biološku mamu za koju je samo znao kako se zove.

Kada mu je Holi pre šest meseci poslala poruku na Fejsbuku u kojoj mu čestita rođendan, Bendžaminu se svet okrenuo naglavačke.

– Sećam se tačno mesta na kojem sam bio kada sam dobio poruku. Bio sam na poslu. Uzeo sam telefon, video njenu poruku i samo sam odgovorio ‘Ćao! Odakle se znamo?’ – ispričao je.

– U odgovoru mi je objasnila ko je i tu sam ostao šokiran – dodao je.

Mladić je rekao da je ta sudbonosna poruka izazvala jaku emocionalnu reakciju.

– Plakao sam. Sve su to bile vrlo pozitivne emocije. Ali za mene je ovo dan koji sam čekao poslednjih 20 godina svog života i shvatiti da se to konačno događa je bilo nestvarno. Bilo je puno toga što je trebalo da shvatim – objasnio je.

Nakon toliko dugog čekanja, Bendžamin nije gubio vreme, odmah je pitao da se nađu.

– Tražio je da se nađemo, i to odmah, što me je malo uznemirilo – rekla je Holi i nastavila da to ‘nije očekivala’, ali da je on odmah želeo da se upoznaju pa da su se dogovorili da se sledećeg dana nađu na večeri u Red Robinu s obe njihove porodice.

– Nisam htio više da čekam. Čekao sam 20 godina i to mi je bilo dovoljno – dodao je Bendžamin.

Tako su se 21. novembra 2021. Bendžamin i Holi konačno ponovo susreli zajedno s njihovim porodicama. Holi i njena porodica prvo su se našli s Anđelom i Brajanom Hulbergom.

– Izgledali su isto kako sam ih se i sećala, i to je bilo lepo. Čekali smo i razgovarali dok nismo sjeli – rekla je.

Ponovni susret porodica Širer i Hulberg trajao je više od tri sata.

– Osećao sam se kao da nije prošlo 20 godina, iako je prošlo 20 godina jer je Bendžamin odrastao, ali ta veza je još uvek postojala – rekla je Anđela Hulberg (46).

– Mislim da je Bendžamin neverovatno srećan što ima sve ove ljude u svom životu koji ga vole – dodala je.

Holi i Bendžamin su takođe shvatili da nakon svih ovih godina nisu bili predaleko jedno od drugog, jer su oboje u poslednje dve godine radili u bolnici St. Mark’s Healthcare u Solt Lejk Sitiju.

Holi je medicinska asistentkinja u The Heart Center u St. Marku, dok Bendžamin volontira u bolničkoj jedinici neonatalne intenzivne nege.

– Svako jutro ulazila sam kroz žensko odeljenje da bih došla na svoje radno mesto. Tako da sam svaki dan prolazila pored odeljenja za intenzivnu njegu novorođenčadi. Parkirali smo u istoj garaži, mogli smo da budemo na istom spratu, nismo imali pojma da smo tako blizu – rekla je Holi.

Otkako su se ponovo našli, Bendžamin je počeo da se drži i sa svojim mlađim polubratom i polusestrom. Svake nedelje se nalazi s Holi u njenoj kancelariji, koju takođe zove mama.

– To što mogu da dođem do Holi, sretnem se s njom i popijem kafu pre odlaska u smenu, je neverovatno – rekao je.

– Uzbudljivo je. Postala sam deo njegovog života. Samo to što znam da imam njegov broj telefona u telefonu i da ga mogu nazvati kad god poželim je čista sreća – rekla je Holi.

Bendžamin ima ohrabrujuću poruku za druge ljude koji traže svoje biološke roditelje, piše Good Morning America.

– Nemojte prestati da se nadate. Taman pre nego što mi se Holi javila sam polako počeo da gubim nadu. Pokušao sam da je pronađem na toliko načina i ništa mi nije uspelo. Javila se kad sam to najmanje očekivao. Bilo je to nešto što se dogodilo iz vedra neba. To se ne događa svima – objasnio je.

– Upoznavanje s mojom biološkom porodicom i upoznavanje sa svojom polubraćom i susret s mojom biološkom mamom, to je za mene bilo jako isceliteljski. Postojala je mala rupa u meni za koju nisam znao da postoji i pronalazak njih je ispunio. Osećam se kompletno. Osećam se kao da sam konačno spreman da nastavim sa svojim životom – zaključio je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

majkasin
Komentari (0)
Dodaj komentar