Slavni pevač optužen za seksualno nasilje: Nudio uloge u zamenu za seks?

Više žena optužilo je slavnog operskog pevača Plasida Dominga za seksualno zlostavljanje.

Domingo je, prema optužbama, pokušavao da ih natera na seksualne odnose nudeći im uloge, a u nekim slučajevima ih je kažnjavao tako što im nije davao uloge ukoliko bi odbile njegovo udvaranje.

Neke žene su navele da su se zbog Domingovih neprimerenih komentara osećale neprijatno, a gotovo četrdeset ljudi iz sveta opere potvrdilo je da su bili svedoci neprikladnog ponašanja čuvenog pevača prema mladim ženama, prenosi AP.

Domingo je takve optužbe nazvao „duboko uznemirujućim i netačno predstavljenim“, dodajući da veruje da su svi njegovi razgovori i odnosi bili „dobrodošli i obostrano prihvaćeni“.

Sedam od devet žena koje su iznele optužbe rekle su da osećaju da je odbijanje Domingovih ponuda negativno uticalo na njihovu karijeru i da nikada nisu dobile uloge koje im je obećavao.

Filadelfijski orkestar povukao je poziv za gostovanje poznatom pevaču nakon objavljivanja tvrdnji o seksualnom uznemiravanju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

seksualno nasilje
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • AA ( americki alah)

    sve ok, tip je samo picin lobista

  • Milovan

    Ove zene zele samo pare i reklamu. Pa setile se posle 30 godina.I kako one misle da dokazu.??? Bas su postene.Cekale da se covek obogati pa ostale postene.Ha,ha,ha.

  • bambi

    Pa sta je ovde cudno? Pa prostitutke nude seks za pare. Ovaj nudi uloge za seks. U modernim demokratskim kapitalistickim drustvima sve moze. Moze musko sa muskim, zensko sa zenskim, covek sa kozom, jarac sa zenom. Potpuna sloboda. Svako ima pravo da se izrazava na nacin na koji misli da je ispravan. Pa je li ste hteli zapad, katolicanstvo, anglosaksonijadu, evropsku uniiju, ameriku. Pa evo vam.