Smeju li kupci da uzimaju prazne kartonske kutije u prodavnicama?

Mogu li praznu kartonsku kutiji u supermarketu koristiti za kupovinu i poneti je sa sobom pitanje je koje muči mnoge kupce. Lidl i Netto u Nemačkoj o ovoj praksi imaju jasno mišljenje.

U svakom supermarketu postoje kupci koji ne žele da uzmu kolica za kupovinu sa sobom, ali na kraju kupe više artikala nego što su mislili.

Kupci zato traže prazne kartonske kutije kako bi malo sigurnije preneli izabrane proizvode do kase. Ali, da li je uopšte dopušteno takve kutije jednostavno uzeti s police i koristiti ih za sebe?

Evo šta kažu Lidl, Netto i ostali

Postoje pravila ponašanja u supermarketima i diskontima poput Lidla i Kauflanda koja retko ko zna. Kupcima zbog nepoštovanja propisa prete i kazne. Na primer, voće i povrće treba dodirivati ​​vrlo pažljivo. Svako ko otvori pakovanje keksa ili proba grožđe počinio je krađu, piše Fenix, a prenosi Poslovni.

Razlog: Čak i ako je roba već u kolicima ili korpi za kupovinu, još uvek pripada trgovcu dok je kupac ne plati. Ali šta je s praznim kartonskim kutijama koje ostanu nakon što su mleko, bombone ili sladoled prodati i na policama je ostala samo kartonska ambalaža? Treba li ih takođe tretirati kao vlasništvo supermarketa ili diskontera?

S tim se, čini se, ne slažu svi radnici supermarketa. Kako prenose nemački mediji, Netto kupac je doživeo gadno iznenađenje kada je sa sobom hteo da ponese nekoliko proizvoda u njihovim kutijama.

Prišao mu je zaposleni i rekao da ne sme da uzima kartonsku ambalažu. “Prazna kutija mora da ostane na polici”, rekao je zaposlenik.

Jasna izjava Lidla

Međutim, čini se kako ne gledaju svi trgovci isto na ovu praksu.

“Želimo da naši kupci imaju prijatno i jednostavno iskustvo kupovine u našim poslovnicama. Stoga kupci prazne kutije mogu koristiti i kao pomoć pri transportu prilikom kupovine u poslovnicama. Nije potrebno dopuštenje za korišćenje od strane radnika”, rekao je predstavnik za medije Lidla u Nemačkoj.

Slično problem vidi i Netto.

U odgovoru na službeni novinarski upit, predstavnik za medije diskontera Netto objasnio je da prazne kartonske kutije kupci uopšteno mogu da koriste.

Jedino je drugačije s plastičnim ambalažama, koje se koriste više puta. Ipak, u nedoumici je poželjno uvek kratko pitati da li je u redu uzeti kartonsku kutiju kako bi se izbegli mogući nesporazumi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kupcikutijeprodavnice
Komentari (0)
Dodaj komentar