Šokantan snimak: Obezbeđenje bolesnog čoveka izbacilo iz bolnice (video)

Svedok po imenu Denis, snimio je pacijenta kako leži blizu ulaza u gradsku bolnicu u Petrozavosku. Čovek se meškolji i ne može da govori. Doktor i medicinska sestra izlaze i žure da mu pomognu, dok gledaju njegov karton i raspravljaju o nezi.

Drugi svedoci navode da je bolesni čovek stigao u bolnicu i osoblje je počelo da sređuje papirologiju na prijemu, ali u međuvremenu je naišlo obezbeđenje i izbacilo ga.

Denis, koji je bio u poseti dedi, nije mogao da zažmuri na nepravdu i pozvao je policiju.

– Rekao sam obezbeđenju da čovek leži ispred ulaza, na šta je on odgovorio da im ne treba, uz komentar da ukoliko umre, poslaće ga u mrtvačnicu, nije problem – izjavio je on za lokalne medije, prenosi RT.

Obezbeđenje je nestalo kada je došla policija. Pacijent je tada konačno primljen u bolnicu.

Mišljenja povodom snimka su različita. Neki su istakli da su izgubili veru u čovečanstvo, dok su drugi pretpostavili da je bolesni čovek najverovatnije alkoholičar ili beskućnik.

Direktor bolnice je kratko naveo da nije video snimak nadzorne kamere, ali da će potražiti radnika obezbeđenja „gde god da je“.

Ovo nije prvi put da se ovakav incident događa u ruskim bolnicama.

Ranije ove godine isplivala je sramotna činjenica da su u Kuznjetsku kreveti napravljeni od četiri stolice i dasaka. Kada je slika počela da kruži internetom, medicinsko osoblje je bilo prinuđeno da se brani.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bolnicaosiguranjepacijent
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Da li sada shvatate, sta je kapitalizam?