Srbija zaslužuje snažnu podršku SAD

Srbija može da računa na američku podršku i investicije, izjavio je američki senator Džon Mekejn, predsedavajući senatskog Odbora za oružane snage.

Mekejn je razgovarao juče sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem u zgradi američkog Senata u Vašingtonu.

Kako je preneo Glas Amerike, senator je izjavio da je imao odličan sastanak sa Vučićem, koga „veoma ceni“ i s kojim je imao priliku da se sastane i ranije.

„Radujem se što ću posetiti Srbiju i doći u Beograd, tako da možemo da nastavimo dijalog o značaju odnosa naših dveju zemalja. Srbija je prešla dug put i zaslužuje snažnu američku podršku, uključujući investicije američkih kompanija i korporacija. Apsolutno, možete računati na našu podršku u evroatlantskim integracijama“, izjavio je Mekejn, dodajući da je srpska vlada veoma uvažena u SAD.

Kako je naveo, jasno je da SAD ne daju direktive Evropskoj uniji šta da radi, ali mogu da pomognu na ekonomskom i diplomatskom planu.

Premijer Srbije, koji danas završava posetu SAD, izrazio je duboku zahvalnost senatoru Mekejnu na podršci i pomoći, navodi Glas Amerike.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Džon Mekejnsadsenator
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Husnija

    Nekada u se starom Rimu u parlamaenti govorilo: „Danajcima (Grcima) ne treba verovati ni kada darove donose.“ Pa ni mi, gradjani Srbije, ne treba da se radujemo ako je Vučić dobio snaznu podršku od SAD. Kome Ameri daju podršku, ne piše mu se dobro!