Šta će se dogoditi nakon smrti kraljice Elizabete II? (video)

Nedavna smrt princa Filipa samo je podsetila svet da ništa nije večno. Kraljičin suprug je preminuo u 101. godini, Elizabeta II nedavno je napunila 95 godina. Vladarka Ujedinjenog kraljevstva na tronu je 69 godina, a svet bi posle njene smrti mogao da izgleda potpuno drugačije.

Business Insider je nedavno obavio video koji objašnjava šta će se tačno dogoditi nakon smrti Kraljice Elizabete II. Zapanjujuće je koliko je jedna zemlja do najsitnijeg detalja spremna na smrt jedne osobe i malo zastrašujuće da znaju tačno šta će uraditi narednih nekoliko dana nakon smrti vladarke.

Najpre počinje operacija London bridž, šifrovani naziv protokola koji se obavlja u palati u danima i nedeljama nakon smrti Elizabete II.

Kraljica vlada od 1952. godine, najduže od bilo kog monarha britanske dinastije i za to vreme promenilo se preko 12 premijera Velike Britanije, održano je preko 20 letnjih Olimpijskih igara i izabrano preko šest papa. Elizabeta II je vladarka celog Komonvelta, pokroviteljka preko 600 organizacija i humanitarnih organizacija i igra ključnu ulogu u savezništvu Britanije sa ostalim zemljama sveta. Zbog toga će njena smrt doneti mnogo velikih promena, ne samo u Ujedinjenom kraljevstvu, već i u celom svetu.

Snimak pokazuje kako će izgledati prvi dani i nedelje u Velikoj Britaniji i svetu nakon smrti Kraljice Elizabete II i tko će biti idući na tronu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kraljevska porodicaKraljica Elizabeta II
Komentari (0)
Dodaj komentar