Šta s prijateljima provodadžijama (2)

Oduvek su, u ovom ili onom obliku, postojale osobe koje su pomagale onima koji su još uvek sami da pronađu partnera ili partnerku. To mogu biti i prijatelji ili poznanici, zapravo, bilo ko ko misli da zna nekoga ko bi vam se dopao i s kime biste se lepo slagali, i ima hrabrosti da vam predloži da se upoznate s tom osobom. To vam može pomoći u potrazi za potencijalnim partnerom ili partnerkom, samo je korisno biti svestan nekih stvari.
Pošto ne možete uvek biti sigurni koliko vas osoba koja vam nekog preporučuje poznaje (dešava se da čak i bliski prijatelji ne znaju šta vam je stvarno bitno u vezi), dobro je, kad vam nekog preporuče i kažu vam da vas dvoje imate mnogo toga zajedničkog, zamolite da vam navedu tri zajedničke stvari. Jednu će sigurno moći, ali ako imaju problem da se sete druge i treće, vrlo je verovatno da s tom osobom zapravo nemate mnogo toga zajedničkog. To ne mora da bude razlog da odustanete od upoznavanja, ako se osećate druželjubivo i radoznalo, ali nemojte unapred očekivati previše (i inače je dobro ne očekivati previše unapred – ne kažemo da se treba zadovoljiti bilo čim, ali je dobro čuvati se od nerealnih očekivanja).
Na kraju sastanka s preporučenom osobom dajte sve od sebe da ne pružite pomešane signale. To nije uvek moguće ako ni sami još uvek niste sigurni, ali dešava se da ste izlazili sa sasvim pogrešnim ljudima i da je to bilo neprijatno iskustvo, a onda izađete s nekim s kime ste proveli prijatno veče, ali za koga ipak niste zainteresovani kad se o vezi radi – bilo bi dobro da toj osobi, iz zahvalnosti za lepo provedeno veče, ne date signal da ste zainteresovani da ponovo izađete i pokušate s nečim više. Možete im reći da ste se lepo proveli, možete se i zahvaliti, ali bez nagoveštaja da ste zainteresovani za veću bliskost, na primer, nemojte ih zagrliti prilikom rastanka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

prijateljiprovodadzisanjeveza
Komentari (0)
Dodaj komentar