Stavila je čen belog luka u usta i držala 30 minuta, ovakav rezultat nije očekivala

Već je dobro poznato da konzumiranje belog luka ima brojne koristi za telo kada je u pitanju zdravlje.

Međutim, sada je postala poznata tradicija koja potiče iz Kine, a koja podrazumeva upotrebu belog luka za potpuni oporavak organizma.

Podrazumeva uzimanje čena belog luka, stavljanje u usta i natapanje pljuvačke, „šetanje“ po usnoj duplji. Ova procedura se radi ujutru oko 30 minuta.

Efekat sisanja belog luka je zaista neverovatan. Pljuvačka, zajedno sa korisnim hranljivim materijama, dospeva u krv, čisti krvne sudove i limfu. Takođe, beli luk jača usnu duplju, a desni zaustavljaju krvarenje.

Posle procedure, beli luk treba ispljunuti i oprati zube. Ako i posle pranja zuba i dalje osećate miris, stavite u usta zrno kafe ili malo peršunovog lista. Nekoliko gutljaja mleka potpuno će ukloniti miris belog luka iz usta.

Zašto je ova procedura dobra?

Postoji više od nekoliko prednosti i prednosti:

1. Beli luk odlično čisti krv

2. Stimuliše apetit

3. Štiti od gripa i drugih respiratornih bolesti

4. Koristan je kod anemije

5. Jača imunitet

6. Leči hronični bronhitis

7. Pomaže kod bolesti bubrega i bešike

8. Uklanja toksine

Ako imate problema da stavite ceo čen belog luka u usta, počnite sa četvrtinom čena ili manjim komadom i polako povećavajte količinu.

(Objektiv)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

belu luk
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • gordana.

    Miris belog luka nista ne moze da ukloni samo da malo smanji ,

  • gordana.

    Verujte ,i ja sam probala kada sam bila bolestna jer sam citala o prednosti belog luka pre jela,dorucka ali sam grickala cen belog luka,isle su mi suze,usna duplja me zarila ,grlo koje me bolelo takodje ,izuzetan efekat koji je drugaciji od luka koji jedemo u salatama ili umacima ili cak kada se jede cen uz slaninu,npr.Na momente sam se pokajala jer je izazvao reakciju koja nije prijatna,ali kada sam zavrsila osecala sam pomak u stanju grla .i opsteg stanja.

    • gordana.

      Nije mi jasno zasto je dvojma citalaca moje iskustvo,koje sam podelila sa citaocima Krstarice zbog procitanog teksta koji me podstakao , ocenjeno kao negativno (crveni palac,na dole)?Mozda ne vole beli luk ali to ne treba da utice na poricanje lekovitosti , niti utisaka komentatora o koriscenju mimo onih u ishrani ..