Tajna zdrave i baršunaste kože Korejki: Evo kako uspevaju da izgledaju i do 20 godina mlađe

Koža žena u Koreji odiše zdravljem, a čak i muškarci koriste posebnu kozmetiku i znaju mnoge trikove da uvek izgledaju dobro. Divimo se lepoti i snalažljivosti korejskih žena i muškaraca i rado delimo njihove tajne:

Pravilo 10 sekundi

Da bi koža bila čista, zdrava i sveža, hidratantna krema se nanosi 10 sekundi odmah nakon tuširanja.

Šta se dešava: Pore se šire nakon tuširanja i krema se brže upija.

Masiranje lica toplim peškirom

Navlaže frotirni peškir vrelom vodom, pokriju lice njome i zatim izvode nežnu masažu. Posle 15 minuta uklanjaju peškir i nanose prirodno, hranljivo ulje.

Šta se dešava: Ova procedura povećava cirkulaciju, otvara pore i pomaže koži da diše.

Jamsu

Neobičan način da vaša šminka traje duže i da vaša koža bude meka i mat. Prvo se šminkaju na lice, obilno koriste puder, a zatim spuštaju lice u posudu sa hladnom vodom na 15-30 sekundi.

Šta se dešava: Puder se ravnomerno nanosi na lice, što mu daje poseban baršunasti osećaj.

Pena za brijanje protiv akni

Važno: Birajte penu isključivo za osetljivu kožu.

Pena se nanosi na očišćeno lice, nežno umasira prstima, ostavi da deluje 5-10 minuta, a zatim ispere. Ponavljaju postupak 1-2 puta nedeljno.

Šta se dešava: Žene u Koreji smatraju da je muška pena za brijanje jedan od najboljih načina za borbu protiv bubuljica jer ima antiseptički efekat.

Alge na licu

Nori alge se koriste umesto hranljive kreme. Dovoljno je uzeti nekoliko listova algi, staviti ih u toplu vodu, a zatim staviti na lice 15 minuta.

Šta se dešava: Alge su pune vitamina i sastojaka koji brinu o vašoj koži, čuvaju njenu mladost i imaju moćna antibakterijska svojstva.

Slani tonik za čišćenje lica

Recept za pripremu tonika za problematičnu kožu je jednostavan: jednu kašiku morske soli stavite u čašu tople vode i dobro promešajte. Posle svakog pranja natopite pamučni štapić u ovaj rastvor i njime trljajte lice.

Šta se dešava: Morska so dezinfikuje kožu, postepeno uklanja mitisere i smiruje upaljena mesta. Lice izgleda sveže, a pore su sužene. Važno je samo da ga ne nanosite na rane ili povređena mesta.

Flasteri protiv bubuljica

Pravi hit su plastični flasteri, nevidljivi na koži i ispod šminke, koji očiste lice od bubuljica za 1-2 dana.

Šta se dešava: Zahvaljujući specijalnoj antiseptičkoj kompoziciji, ovaj flaster izoluje i leči bubuljicu, uklanjajući upalu za vrlo kratko vreme, obično preko noći.

Sojino mleko

Na istoku, sojino mleko se koristi iu kućnim i profesionalnim kozmetičkim proizvodima. Jedan od najstarijih i najjednostavnijih recepata je da gazu namočite u sojino mleko, stavite je na očišćeno lice i ostavite 15-20 minuta. Ponovite postupak 1-2 puta nedeljno.

Šta se dešava: Sastojci soje pomažu u normalizaciji lučenja sebuma, podmlađuju i neguju kožu.

Limun za izbeljivanje kože

Prepolovite limun i iscedite ga u činiju. Zatim se nanosi na tamne ili grube delove kože pomoću pamučnog štapića. Postupak se ponavlja nekoliko puta dnevno. Ako je koža osetljiva, ovaj metod treba koristiti sa oprezom.

Šta se dešava: Limunska kiselina deluje kao piling, uklanja mrtve ćelije, čini pigmentne mrlje manje vidljivim, čisti pore od ulja i prljavštine. Vitamin C prodire duboko, stimuliše proizvodnju kolagena i daje koži elastičnost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korejkelepotanegazene
Komentari (0)
Dodaj komentar