Tek kada shvatite ovih 7 stvari, život će vam biti lakši, jednostavniji i lepši

Život je često jednostavniji nego što mislimo, nema univerzalnih pravila, nema puno igrica, planiranja, vraćanja unazad, već samo ono što se dešava sada i ovde. Svaki udah, baš onaj koji trenutno pravimo, znak je da smo živi i prisutni. Zar to nije razlog za zahvalnost?

Ponekad, u trci za materijalnim stvarima i savremenim svetom, zaboravljamo na neke obične, a vredne stvari u našem životu. One koje su u našim očima sitne, a značajno olakšavaju život.

Kada shvatite sledećih 7 stvari, u vašu svakodnevnicu useliće se lakoća:

1. Ne preterujte – Pre nego što počnete da pravite promene u svom životu, shvatićete da su mali koraci ono što će vas na kraju dovesti do cilja. A ako pokušate da napravite jedan veliki korak odjednom, velika je verovatnoća da ćete jednostavno pasti. Olakšajte sebi i idite napred malim koracima.

2. Napravite listu onoga što je važno – Jednostavan život počinje jednostavnim stvarima. Sve što trebate je da shvatite šta vam je važno i značajno, a od čega je vreme da odustanete.

3. Čista kuća – Sada kada znate šta vam treba i šta ide u smeće, vreme je da napravite prvu od mnogih promena – očistite svoj dom. Oslobodite se svega što ne donosi ništa ili vam donosi ono što je negativno, a sačuvajte ono što zaista vredi i koristi. Oslobodite se stvari koje niste koristili godinama. Odeće koja vam je mala, nekorišćena sportska oprema, stari televizor, video igrice, polomljeni roleri…

4. Usvojite šahovsko razmišljanje – Počnite da posmatrate svoj život kao šahovsku utakmicu. Napravite poteze razmišljajući tri ili četiri koraka unapred. Impulsivne radnje mogu da vas odvedu u zamku pogrešnih odluka iz koje će biti izuzetno teško izaći.

5. Preskočite beskorisne diskusije – Sećate se kada je poslednji put burna rasprava ili svađa dovela do nečega dobrog? Ne. Dakle, cilj većine sporova je pobeda nad protivnikom, a ne potraga za istinom.

6. Ostanite dosledni sebi – Jedan od važnijih načina da olakšate svoj život jeste da prestanete da se “uklapate” u sve. Ne tražite dodatne izvore stresa. Radite ono što sami želite. Počnite da govorite ne stvarima koje vas ne čine boljim, oduzimaju vam energiju i nisu u skladu sa vašom životnom svrhom.

7. Radite na umu i telu istovremeno – Trenirajte svoj um, crtajte, svirajte muzički instrument, radite sve što vam može odvratiti pažnju od negativnih misli, a razvijaće vaš fokus. Trenirajte svoje telo – Idite u teretanu, radite sklekove kod kuće, hodajte češće. Radite sve što vam pomaže da se održite u dobroj fizičkoj formi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

navikesitniceusvajanje
Komentari (0)
Dodaj komentar