Tri kratka i jasna znaka da vam prijatelj zlo misli

Neka prijateljstva preživeće i najteže udarce sa strane, a neka su stalno na iskušenju.

Velika je sreća imati oko sebe samo prave i iskrene prijatelje koji nam žele dobro, ali stvarnost je malo drugačija i većina u svom životu zapravo ima i nekog zlonamjernog prijatelja ili prijateljicu, a da možda to ni ne shvata.

Situacija u kojoj se trenutno nalazimo prijateljske odnose prilično je poremetila pa ona moraju da prežive razdvojenost i manjak komunikacije.

Zlonamerne i toksične prijatelje zapravo lako možete prepoznati po ovim osobinama:

1. Odaje vaše tajne

Puno puta zamolili ste prijatelja da informacija koju delite s njom ili njim ostane samo među vama, a onda ste saznali da su vašu tajnu ipak podelili dalje? Vaša prijatelj jednostavno je loša prijatelj. Ljudski je grešiti i retko kome neka mala tajna nije slučajno izletela u razgovoru, ali ako znate da vaš prijatelj redovno odaje sve vaše tajne i ne pokazuje nikakvo žaljenje zbog toga, možda je vreme da taj odnos prekinete.

2. Ljubomoran je na vas

Dobar prijatelj ili prijateljica biće iskreno srećni zbog vašeg uspeha, čak i ako njihov život u tom trenutku ne ide onako kako su planirali. Kada osećate da nemate želju i potrebu da sa prijateljem podelite neku dobru vest o svom uspehu i da se zapravo suzdržavate da pokažete sreću u njihovom društvu, jasno je da vaš odnos nije zdrav, piše Zadovoljna.hr.

3. Stalno vas kritikuje

Konstruktivna kritika uvek je dobrodošla i zbog nje nikad ne bi trebalo da se ljutite. Međutim, ako vaša prijateljica nikad za vas nema nijednu pohvalu, ali zato je uvek puna kritika na vaš račun, ona aktivno radi na tome da sruši vaše samopouzdanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

prijateljzivotzlonamerno
Komentari (0)
Dodaj komentar