Turista obrok i čaj u restoranu platio skoro pola miliona dinara: „Upao sam u zamku…“

Australijski turista Lorens Endrus na svojoj koži je osetio kako je biti prevaren na putovanju. Posetio je Peking i posle razgledanja grada, odlučio je da sedne u restoran i nešto pojede. Izabrao je restoran koji mu se učinio povoljnim, budući da u njemu jedu lokalci.

Pojeo je svoj obrok, popio čaj, pozdravio se s ljubaznim osobljem i zadovoljno otišao.  Međutim, sutradan, pre svog povratka kući, proverio je stanje bankovnog računa i ostao u šoku.  S njegove kartice skinuto je čak 4.704 dolara, što iznosi oko 480 hiljada dinara, iako je celokupni račun u restoranu iznosio oko 350 dolara, prenosi australijski portal news.au.com.

Endrus je rekao da mu je bilo čudno što mu na potpisivanje nose dva računa. Ipak, potpisao je oba i zatražio kopije, međutim, rekli su mu da to nije moguće.   – Tu sam upao u njihovu zamku i nažalost rekao da mi kopije računa i ne trebaju – kaže ovaj prevarenu turista.

Posle saznanja o prevari, obavestio je banku koja mu je izdala karticu u nadi da će mu oni pomoći da povrati novac koji mu je skinut s računa, ali nije imao sreće. Potpisao je račune i priča tu završava, međutim kako se to ne bi dogodilo drugim turistima odlučio je javno da progovori i upozori ih.

Ipak, pravda je na kraju zadovoljena jer se nasamareni turista obratio organizaciji Elliot.org koja je uspela da dokaže da su dodatne nule na kopiji računa upisane naknadno, odnosno nakon što je Endrus potpisao račun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pekingprevaraturista
Komentari (0)
Dodaj komentar